Starija žena s dalmatinskog otoka umrla u vozilu hitne pomoći. Član obitelji oštetio vozilo i prijetio medicinskom osoblju

[POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE] Događaj nam je potvrdila policija

Prošli tjedan dogodio se napad, prema kazivanju našeg čitatelja (podaci poznati redakciji), na medicinsko osoblje na otoku Korčuli. Točnije, u mjestu Čara.


Naime, vozilom saniteta iz bolnice u Dubrovniku je prevezena starija žena. Putem do svoga doma, u vozilu je preminula. Njezin sin je, kada je doznao što se dogodilo, prema kazivanju našeg čitatelja, porazbijao vozilo, a medicinskom osoblju ozbiljno prijetio.

O razbijanju svjedoče i fotografije koje nam je poslao.

“Gospođa iz Čare je bila na umoru, medicinskom osoblju je javljeno da dođu po nju. Trebali su je dovesti u Čaru, kući, ukoliko umre da je obitelji manji trošak, da ne mora obitelj plaćati pogrebna kola. Već je obitelj bila upoznata sa cijelom situacijom. Pozvani su i da je dođu vidjeti još jedanput. Vozač i medicinska sestra su išli po nju, ukrcali su je u Dobrovniku i vozili prema Čari. Na samom ulazu u Čaru, žena je preminula i oni su došli do kuće obitelji.

Njezin sin, kad je vidio, počeo ih je napadati. Razbio im je auto, vikao je ‘pi*** vam materina, pobit ću vas sada svih’. Krenuo je prema garaži, a onda su neki momci skočili i zaustavili ga. Medicinska sestra je pobjegla, vozač je također bio u strahu. Išli su napravit najbolje za obitelj, a završilo je tako”, ispričao nam je o događaju čitatelj.

Poslali smo upit o događaju PU dubrovačko-neretvanskoj. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti.


“Obavještavamo vas da je Policijska postaja Korčula u četvrtak, 18. ožujka u 14 sati, zaprimila dojavu zdravstvene djelatnice o neprimjerenom ponašanju 47-godišnjeg člana obitelji starije ženske osobe koja je prethodno preminula u vozilu hitne medicinske pomoći tijekom vožnje prema Čari.

Prema zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja su upućene dvije policijske ophodnje koje su potvrdile istinitost dojave, odnosno neprimjereno obraćanje člana obitelji prema zdravstvenim djelatnicima kao i oštećenje unutrašnjosti sanitetskog vozila.U odnosu na navedeno, nadležna zdravstvena institucija nije podnosila dalje prijave protiv spomenutog 47-godišnjaka budući se, kako nam je poznato, njegova obitelj ispričala i obvezala podmiriti troškove oštećenja.

Iako zdravstveni djelatnici policiji nisu prijavili upućivanje prijetnje od strane spomenutog 47-godišnjaka, javnim smo pogovorom doznali da su prijetnje upućene, poradi čega smo kontaktirali zdravstvene djelatnike i uputili ih o načinu podnošenja kaznene prijave u tom slučaju, međutim do danas takvu prijavu nismo zaprimili.”

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
11
Grrr
19
Molim?
8

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime