U noći 29. travnja 2019. godine područje Grada Staroga Grada pogodila je prirodna nepogoda – tuča koja je prouzročila oštećenja na prirodnim kulturama i dugogodišnjim nasadima.

Najviše su nastradale višegodišnje kulture vinova loza, maslina te ostali nasadi u Starogradskom polju.

POVEZANI SADRŽAJ

Radi podnošenja zahtjeva Županu Splitsko-dalmatinske županije za proglašenje prirodne nepogode, danas, 29. travnja 2019. godine, Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obaviti će izvid na području koje je obuhvaćeno prirodnom nepogodom i izraditi izvješće o vrsti i posljedicama prirodne nepogode i nastale štete.

Temeljem izvješća Gradskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarne nepogode, Gradonačelnik Grada Staroga Grada uputiti će zahtjev Županu radi donošenja odluke o proglašenju prirodne nepogode.

– Ovim putem obavještavamo sve fizičke i pravne osobe koje su pretrpjeli štetu na svojim nasadima da će se prijave o šteti prikupljati nakon donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode i to u roku od 8 dana od dana donošenja navedene Odluke, poručiči su iz Grada.

Sve daljnje informacije kao i obrasci koje će biti potrebno dostaviti Jedinstvenom upravnom odjelu biti će objavljene na Internet stranici Grada Staroga Grada, www.stari-grad.hr te na oglasnim pločama u Starome Gradu, Dolu, Vrbanju, Rudini i Selca.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime