STARI ČIOVSKI MOST POTPUNO ĆE SE “RAZMONTIRATI” Promet će biti obustavljen u cijelosti, evo kada kreće potpuna sanacija!

"Planiralo se sa radovima započeti tijekom studenog prošle godine, međutim pripremne aktivnosti trajale su do prosinca, a u kojem zbog vremenskih uvjeta nije bilo moguće započeti radove", kažu u HC-u


Iako su radovi na starom čiovskom mostu trebali započeti, odgođeni su do jeseni. O tome da radovi kasne upozorio je prije nekoliko dana gradonačelnik Trogira Ante Bilić.


Poslali smo upit Hrvatskim cestama, evo što su nam kazali o kašnjenju radova.

“Odlukom Vlade Republike Hrvatske realizacija projekta sanacije starog pokretnog mosta Trogir na županijskoj cesti oznake ŽC6136 povjerena je Hrvatskim cestama.

Hrvatske ceste su u prethodnom razdoblju provele postupak javne nabave, te u listopadu 2020. godine potpisale ugovor o izvođenju radova s tvrtkom Spegra d.o.o. iz Splita u vrijednosti od 20.220.459,92 kuna (bez PDV-a) i ugovornim rokom izvođenja radova od 8 mjeseci. Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Geoexpert-IGM d.o.o. iz Zagreba, dok su usluge stručnog nadzora ugovorene s tvrtkom Institut IGH (Zagreb).“Obnovit će se svi dijelovi konstrukcije mosta”

Projektom sanacije je predviđena demontaža čelične pokretne rasponske konstrukcije koja će se podići specijalnim dizalicama i spuštati na plato smješten u morskom tjesnacu, te će se zbog ekoloških i tehničkih uvjeta, izrada antikorozivne zaštite izvesti unutar tvorničkih kontroliranih uvjeta. Ujedno će se obnoviti svi dijelovi konstrukcije mosta uključujući i kompletnu strojarsku opremu, kolničku konstrukciju, te će se izvesti i nova dekorativna rasvjeta mosta”, kažu nam iz Hrvatskih cesta.

Foto: Boris Kačan

Ističu da je projektnom dokumentacijom za vrijeme izvođenja radova sanacije mosta u području građevinskog zahvata predviđeno kompletno zatvaranje prometa za sva vozila i pješački promet.“Od dana potpisivanja ugovora Hrvatske ceste su zajedno sa odabranim izvođačem, te u suradnji sa lokalnom samoupravom, razradile plan izvedbe kojim bi se olakšale dnevne migracije stanovništva.

Sanacija je već trebala početi, ali…

Planiralo se sa radovima započeti tijekom studenog prošle godine, međutim pripremne aktivnosti trajale su do prosinca, a u kojem zbog vremenskih uvjeta nije bilo moguće započeti radove s obzirom da se radi o vrlo zahtjevnom zahvatu sanacije mosta na kojem su moguće i nepredviđene tehničke okolnosti.

Budući da je projekt ušao u siječanj 2021. godine, s rokom izvođenja od osam mjeseci, odlučeno je, u dogovoru sa izvođačem radova i Gradom Trogirom, uvažavanje zamolbe Turističke zajednice grada Trogira da se početak radova odgodi do 15.09.2021. godine kako radovi ne bi imali utjecaj na turističku sezonu koja predstoji. Sama odgoda početka radova neće uzrokovati dodatne troškove na realizaciji projekta sanacije pokretnog mosta”, pojasnili su nam iz Hrvatskih cesta.

ODGAĐA SE OBNOVA STAROG ČIOVSKOG MOSTA DO JESENI Bilić: “Žao nam je što radovi nisu krenuli u planiranom roku”

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
6
Hagić
5
Hmmm
4
Plač
0
Grrr
4
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime