Stanovnici u šoku: “Gradi li Općina Podstrana novi Karepovac u blizini bivšeg kamenoloma Perun?”

"Je li ovako izgledaju reciklažna dvorišta koja obećavaju? Otužan prizor..."

Općina Podstrana još je lani objavila da želi izgraditi reciklažno dvorište na padinama brda Perun, odmah uz bivši Lavčevićev kamenolom. Radi se o području desetak metara udaljenom od granice između općine Podstrana i grada Splita, a samo područje je naseljeno.


Naime, na mjestu gdje se planira graditi reciklažno dvorište nalaze se barake koje su nekada koristili radnici kamenoloma, ali u međuvremenu su postale trajno naseljene.

Posljednjih mjeseci javljaju nam se čitatelji s ovog područja koje je gotovo na granici Općine Podstrana i Grada Splita. Spomenimo da je do početka devedesetih godina ovo dio ogromnog teritorija Žrnovnice koji je spletom nikad razjašnjenih okolnosti, željom lokalnih političara, ustupljen Podstrani.

“Je li ovo Općina Podstrana radi novi Karepovac u blizini bivšeg kamenoloma Perun? Je li ovako izgledaju reciklažna dvorišta koja obećavaju? Otužan prizor u današnjoj šetnji” – piše naša čitateljica.

O ovom slučaju obaviještene su sve lokalne ekološke udruge koje će se sljedećih dana na terenu osobno uvjeriti u ove prizore.


Općina Podstrana je tijekom srijede objavila detalje planirane izgradnje:

Sa zadovoljstvom obavještavamo da smo od Ministarstva zaštite okoliša i energetike dobili Odluku o financiranju projekta Izgradnje reciklažnog dvorišta Podstrana.



Projekt je procijenjen na 7,5mil kuna, a Ministarstvo nam sufinancira 59,34% što je 4.199.999,00 kn. U roku od 45 dana čeka nas potpisivanje Ugovora, raspisivanje postupka javne nabave za odabir izvođača radova te izgradnja.

Reciklažno dvorište Podstrana će biti izgrađeno na padinama Peruna uz kamenolom te će biti reprezentativan kompleks na kojeg ćemo biti ponosni.

Projekt se financira u sklopu Operativnog programa Konkurencije i kohezije 2014.-2020., specifični cilj 6i1 – Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta” – najavljuju iz ove Općine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime