Sršen: Da su ljudi ranije shvatili korist mjera ne bismo bili u ovoj situaciji

"Neću biti heretik ako kažem da bi se Isus mogao roditi koji sat ranije, Božić se ne mjeri kronometrom, ne mogu svi otići na misu u ponoć, nije heretik onaj koji ide na misu ranije nego onaj koji se buni ne shvaćajući koliko mrtvih ima, koliko boli, siromaštva i očaja je oko nas"


Epidemija koronavirusa u Europi ne posustaje, dok je Italija u nedjelju izvijestila o 564 umrlih od covida-19, čime je u toj zemlji od veljače ukupno umrlo 60.078 oboljelih.


Talijansko ministarstvo zdravstvo je izvijestilo o 18.887 novozaraženih u posljednja 24 sata, dok ih je u subotu bilo 21.052. Italija, prva zapadna zemlja koju je zadesila epidemija, postala je šesta zemlja s više od 60.000 umrlih i druga u Europi nakon Velike Britanije. Do danas je u toj zemlji bilo 1,7 milijun slučajeva.

Lockdowni očito nisu dali željele rezultate.

Situaciju u Italiji komentirala je za Studio 4 HRT-a naša doktorica Nela Sršen koja radi u Sveučilišnoj bolnici u Padovi.

“Brojke su velike, plaćamo posljedice od prije 3 do 4 tjedna, očekujemo efekte zadnjeg restriktivnog djela, zadnjeg dekreta koji je donijela vlada”, rekla je Sršen.

Naglasila je kako je Talijanima vrlo teško nositi se lockdownom, kako je pala ekonomija i kako je cijena koja narod plaća sve veća. No, mjere su nužne.“Meni je nepojmljivo ući u zatvoreni prostor bez maske”, rekla je Sršen. Dodala je kako će poseban izazov u Italiji biti Božić. Policijski sat se nastavlja, dapače, bit će još stroži, mise “polnoćke” će početi već u 20 sati, zatvorit će se regije, a najvjerojatnije i gradovi i sve su te mjere, smatra preko potrebne.

“Isus se mogao roditi i koji sat ranije, Božić se ne mjeri kronometrom”

“Neću biti heretik ako kažem da bi se Isus mogao roditi koji sat ranije, Božić se ne mjeri kronometrom, ne mogu svi otići na misu u ponoć, nije heretik onaj koji ide na misu ranije nego onaj koji se buni ne shvaćajući koliko mrtvih ima, koliko boli, siromaštva i očaja je oko nas”, rekla je.

Sršen smatra da je izuzetno loše to što su znanstvenici u cijelom svijetu podijeljeni oko koronavirusa.

Komentirala je i cjepivo rekavši kako cjepivo ionako ne može brzo riješiti problem s covidom.

“Proći će 6-7 mjeseci i dalje ćemo biti u sličnoj situaciji, važno je da se razvije svijest ljudi, da shvate svrhu i korist cjepiva kao što su trebali shvatiti korist mjera. Da jesu, možda i ne bismo došli do te situacije”, zaključila je Sršen.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime