Srijeda navečer ponovno donijela mraz dijelu Dalmacije: Hoće li adventska zbivanja sljedećih dana pratiti kiša?

Kiše će biti tek povremeno, a značajnije oborine se ne očekuju. Kiša će biti češća na jugu Dalmacije, kao i na moru


Temperature zraka u 21 sat (Pljusak.com)

Za nama je najhladniji dan dosadašnjeg tijeka kalendarske jeseni.


Ušli smo u još jednu hladnu prosinačku večer. U velikom dijelu Zagore temperature zraka ponovno su pale ispod 0°C. U 21 sati najhladnije je u Dalmaciji bilo u Muću s -2°C. Uz obalu i na otocima trenutne temperature su većinom od 2 do 8°C, na ponegdje ima i mraza, primjerice u Starom Gradu na Hvaru gdje je trenutno 0°C.

Temperature zraka u 21 sat (Pljusak.com)

Da se prvom valu hladnoće bliži kraj svjedoče mjerne postaje u višim planinama. Tamo je prvo počeo pritjecati topliji zrak. Primjerice, jutros je na Velikoj Duvjakuši bilo -9°C, a trenutna je temperatura zraka tamo +3°C.

U četvrtak će i dalje biti prohladno s jutarnjim mrazom u Zagori. Danju pretežno sunčano, tiho i tek malo toplije u odnosu na srijedu.

Značajniji porast noćnih temperatura zraka dogodit će se u petak i u dane vikenda jer će biti pretežno oblačno. U petak i za vikend najviše dnevne temperature ponegdje će biti više od ugodnih 15°C.

Kiše će biti tek povremeno, a značajnije oborine se ne očekuju. Kiša će biti češća na jugu Dalmacije, kao i na moru.Krajem tjedna u Dalmaciji se događaju brojna adventska zbivanja. Dobra je vijest da se nigdje ne očekuju značajnije oborine kao i to da će veći dio spomenutih dana biti suh. Ipak, povremeno će biti slabe kiše, osobito na jugu Dalmacije.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime