Rukometaši Hrvatske danas će u finalu Europskog prvenstva u Stockholmu igrati protiv Španjolske, branitelja naslova osvojenog prije dvije godine u Zagrebu, koja je u drugom polufinalu nadigrala reprezentaciju Slovenije sa 34:32.

Najbolji hrvatski rukometaš, Domagoj Duvnjak, već od malih nogu je pokazivao iznimni talent, pa nije ni čudilo kada ga je kao 14-godišnjaka Irfan Smajlagić pozvao igrati za kadetsku reprezentaciju. Kao kadet osvojio je naslov europskog prvaka u Estoniji, a proglašen je i igračem prvenstva. Kao igrač RK Đakova debitirao je u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi sa 16 godina.

Već dvije godine kasnije je postao najboljim strijelcem lige. Zbog dobrih igara prelazi u RK Zagreb. Sa Zagrebom dvije godine nastupa u europskim kupovima kao standardni prvotimac.

Prvi nastup na nekom velikom seniorskom natjecanju imao je na SP 2007. u Njemačkoj, gdje je Hrvatska bila peta. Izbornik Lino Červar uvrstio ga je i na popis putnika na EP u Norveškoj 2008., gdje je osvojio svoju prvu seniorsku medalju s velikih natjecanja (srebro).

  Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime