Srbija bez treninga u Spaladium Areni; Načelink policije: Ne očekujemo probleme, molimo Splićane za strpljenje

Dok su sve reprezentacije grupne faze u Splitu smještene u hotelu Park, Srbija se smjestila 12 kilometara dalje

Hrvatska danas u 20.30 sati otvara Europsko prvenstvo u rukometu utakmicom sa Srbijom. Ova utakmica s obzirom na naboj se može svrstati u utakmice visokog rizika. Policija je već obavijestila građane o posebnoj regulaciji za vrijeme Europskog prvenstva u krugu Spaladium Arene i prilaznim pravcima dvorani.


Od 15:00 sati do završetka osiguranja biti će uspostavljena potpuna blokada prometa na raskrižju ulica Zrinsko-Frankopanske i Put Supavla, te na raskrižju ulice Put Supavla i vrha odvojka ulice Put Supavla prema Spaladium Areni.

Zbog nedovoljnih kapaciteta parkirnog prostora oko Spaladium Arene upućuju posjetitelje da osobna vozila parkiraju u zoni oko stadiona Poljud te kod stadiona RNK Split, a sve kako bi izbjegli bespotrebne gužve i mogućnost premještanja nepropisno parkiranih vozila.

S obzirom na današnju utakmicu nas je zanimalo kako se policija pripremila za današnji događaj. Odgovore smo potražili kod načelnika splitske Policijske uprave Slobodana Marendića.

– Danas počinje Europsko prvenstvo u rukometu, a na prvoj utakmici sa Srbijom očekuje se ispunjena dvorana. Kako sada stvari stoje bit će sigurno ispunjena do posljednjeg mjesta. To će vjerojatno uzrokovati i manje gužve u prometu te pješačke gužve u zoni dvorane. Pozivam sve na strpljenje i posjetitelje da poštivaju upute djelatnika sigurnosti redarske službe i policijski službenika koji će tu biti zbog sigurnosti svih sudionika.
Kako sam već rekao radi se o utakmici koja je uvod u Europsko prvenstvo, ali je po svemu što radimo organizacijski na visokoj razini. – kazao nam je načelnik Marendić.

Igrači Srbije su smješteni u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani. Zanimalo nas je čuva li policija posebno zgradu hotela i koliko će se sigurnosnih mjera biti poduzeto prilikom dolaska igrača u Split.-Ne radi se o ničemu što je neuobičajno od nekakvog standarda kad se radi o javnim i sportskim okupljanjima. Mi tu imamo iskustva na stadionu Poljud kad imamo i po 40 tisuća gledatelja. Imamo iskustva od ranijih organizacija i sve mjere koje radimo sa svakom reprezentacijom radimo posebno. U sigrunost je uključeno i njihovo osiguranje i službenici, a to ćemo sve uklopiti u nekakv redoviti život u gradu. – zaključio je načelnik Marendić.

Srbi bez treninga prije utakmice otvaranja

Kako smo već naveli, reprezentacija Srbije je jedina reprezentacija grupne faze koja je smještena 12 kilometara od Splita u hotelu Le Meridien Lav. Kako srpski mediji navode, tako su dobili potrebni mir i osiguranje tijekom grupne faze, a također navode kako strahuju od eventualnog napada ako ostvare povoljan rezultat u prvoj utakmici.Igrači Jovice Cvetkovića neće odraditi niti jedan trening prije utakmice. Čak ni zagrijavanje neće biti u Spaladium Areni, nego u sali za treninge od 19 sati, gdje će biti i hrvatska reprezentacija.

Podsjetimo, Srbija je izgubila četiri prijateljska pripremna susreta uoči Hrvatske, koja je u posljednjoj provjeri svladala Crnu Goru.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0