SRAMOTA NA PLOKITAMA Vandalizam na dječjem igralištu u Iločkoj ulici

Između Božića i Nove godine, divljaci su uništili nekoliko dijelova ograde dječjeg igrališta u Iločkoj 4


Foto: Dalmacija Danas

Osim u Iločkoj 4, divljački ispadi se često događaju i na dječjem igralištu u Iločkoj 6, gdje se čupaju i iskrivljavaju dijelovi ograde.


Potonjem igralištu na Plokitama slijedi potpuna rekonstrukcija iz sredstava ovogodišnjeg gradskog proračuna, jer su sprave dotrajale i opasne za korištenje. Vijeće kotara je čak razmatralo i mogućnost zatvaranja istog.

Na udaru obnovljeno igralište

Na igralištu u Iločkoj 4 su prošle godine izmjenjene ljuljačke i igralište je u dobrom stanju, dok ne djeluju vandali.

 

Gradske službe su upoznate i očekuje se skoro saniranje ograde. Inače, nije ovo jedini slučaj kršenja javnog reda i mira na ovom dijelu Plokita.

To najbolje znaju stanari iz nebodera na početku Iločke odnosno na kraju Vinkovačke ulice (bivša Braće Santini).

Tu često dolazi policija, ali problemi se i dalje nastavljaju. Prema izjavama stanara, bilo je tu verbalnih okršaja, pa čak i fizičkih prijetnji stanarima nebodera od strane izgrednika. Građanska inicijativa “Naprid Plokite, naprid Siromašna” poziva na prestanak takvog neprihvatljivog ponašanja, a također i organe reda na učinkovitije djelovanje.

–  Možda bi u preventivne svrhe pomoglo uređenje Sportsko-rekreacijskog parka u Vinkovačkoj između benzinske crpke i HT centra.

Nedostaje i street workout park

Na toj površini od otprilike 4400 metara četvornih se nalazi asfaltirano igralište iz kojeg raste trava. Možda bi to pomoglo da mlađarija višak energije potroši tu, umjesto oštećujući dotrajale sprave odnosno  čupajući i iskrivljavajući dijelove ograde na dječjem igralištu u Iločkoj 6, a odnedavno i u Iločkoj – kaže Denis Pejković, pokretač Građanske inicijative “Naprid Plokite, naprid Siromašna” i vijećnik Gradskog kotara Plokite.

– U suterenu, ispod prostorija Gradskog kotara Plokite, postoji prostor veličine cca 300 metara četvornih, u vlasništvu grada, koji se nenamjenski koristi, za koji korisnik godinama ne plaća najamninu, a mogao bi biti koristan za neki npr. borilački klub, gdje bi mladež također mogla izbaciti višak energije – zaključuje Denis Pejković.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
6
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime