Ferata je objavila dopis Ivana Mađora iz Organizacijkog odbora malonogometnog turnira koji se trebao odigrati u Hrvacama povodom proslave Dana Općine. Mađor navodi kako turnir nije odigran unatoč tome što imaju potporu i same Općine jer ih je u tome spriječila ravnateljica OŠ ‘Dinka Šimunovića’ Zorka Buljac.

‘Javljam Vam se povodom događaja koji se danas zbio. Naime, već četvrtu godinu za redom nekolicina momaka sa područja Općine Hrvace povodom Dana Općine organizira malogomometni turnir za mlade ljude do 20 godina. S obzirom na epidemiološku situaciju, ove smo godine malo promijenili sam tijek turnira tako da traje dva dana i igra se od 15:00 do 22:30, da slučajno ne dođe do nagomilavanja ljudi na jednom mjestu, te smo za to dobili “zeleno svjetlo” Stožera.  Turnir okuplja i spaja ljude iz cijelog cetinskog kraja, ali i šire, no čini se da to nekome ipak smeta. Konkretno, ravnateljici  OŠ Dinka Šimunovića, gospođi Zorki Buljac koja ne dopusta odigravanje turnira pod izlikom da nemamo dozvolu za održavanje istog. Kada smo joj pokazali dolzvolu, tada je razlog bio da djeca nemaju mjesta za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture iako je prethodno rekla da je održavanje tog školskog predmeta zabranjeno za vrijeme virusa.

Posljednja tri mjeseca smo kompletno preuredili igralište, a jedina šteta koja je počinjena i od koje ne bježimo je ta da smo skinuli tri željena stupića (za koje smo se ponudili podmiriti štetu, a svi znamo kolika je) da lakše pristupimo samom igralištu te odbija uplatiti reflektore koji su tu čini nam se samo da upotpune okoliš, a ne da služe svrsi. Vjerujemo da je dotična znala za turnir no iz nekog “čudnog” razloga je zabranila održavanje samo sat vremena prije prve utakmice. Iako je već sve bilo pripremljeno, nemoguće je shvatiti da netko iz našeg mjesta to radi nama. Zaista sramotno, no da to ne bude sve, najprije dolaze 3 policijska inspektora uvidjeti “štetu” koju smo počinili te nakon toga još tri službenika da nas upozore da moramo napustiti teren po nalogu ravnodušne ravnateljice.

Zamislite koji vrhunac egoizma, osobne pobjede i zadovoljštine dobijete kada se suprotstavite petorici momaka od 19 i 20 godina i osjećate da ste ih pobijedili i uspjeli u nečemu. Draga ravnateljice, izvolite, uživajte i veselite se, no znajte da ste pokazali pravo lice onima koji nisu znali tko ste. Lijepu razglednicu šaljete. Hrvace to nisu zaslužile, nitko nije.  Pozdrav i Vama sve najbolje, a mi ćemo se snaći. Ne odustajemo’, ističe Ivan Mađor u ime Organizacijskog odbora.

Dodajmo kako smo pokušali stupiti u kontakt s prozvanom ravnateljicom škole i čuti njenu stranu priče, no do sada nismo uspjeli. Čim budemo imali očitovanje ravnateljice Zorke Buljac, isto ćemo objaviti.Očitovanje Zorke Buljac

Nakon što smo jučer objavili dopis Ivana Mađora iz Organizacijskog odbora malonogometnog turnira koji je istaknuo kako turnir nije odigran unatoč tome što imaju potporu i same Općine jer ih je u tome spriječila ravnateljica OŠ ‘Dinka Šimunovića’ Zorka Buljac, danas smo dobili očitovanje prozvane ravnateljice, koje prenosimo u cijelosti:

‘Cijela se hajka može sažeti u jednoj rečenici. Napadnuta sam jer provodim mjere zaštite od širenja bolesti COVIDA 19 u skladu sa zakonom RH.

Igralište kao i dvorana ima svoja pravila i propisanu proceduru za korištenje vanjskih korisnika. Što druga strana ne razumije i ne poštuje te sam bila dovedena pred gotov čin.

Ta ista strana uzela je sebi za pravo da bez ičijeg pitanja i dozvole uzurpira školsko igralište razbijajući u posljednje vrijeme dva puta željeznu ogradu i jednom željezne stupiće. Uvozili su automobile te divljali ugrožavajući djecu koja slobodno vrijeme provode na igralištu. Razbili su i rasvjetu te oslikavali zidove igrališta. Svaki put sam obavještavala policiju o tome ne tražeći kaznenu odgovornost, već samo da ih se upozori da prestanu uništavati ono što pripada našoj djeci. U petak ujutro na igralištu su osvanuli automobili, šankovi i ostali rekviziti. Nastava tjelesnog odgoja koja se u ovim uvjetima mora odvijati vani na svježem zraku je prekinuta. U razgovoru s predstavnikom lokalnog stožera dobila sam informaciju da se taj njihov  turnir, za koji uopće nisam znala, neće održati. Kad sam vidjela da ne odustaju, pozvala sam policiju koja im je naredila da sve uklone. Nakon toga jedan od uzurpatora dolazi s potvrdom iz SDŽ stožera za koju mi je taj isti stožer potvrdio da oni nisu izdali potvrdu i da ju je mogao izdati bilo tko ne znajući uopće da je riječ o školskom igralištu. Cijeli se dan nastava TZK-a nije mogla održavati te smo djecu vratili u školu. Za to su vrijeme  uzurpatori vrištali, jaukali i proizvodili neartikulirane glasove na opće zaprepaštenje učiteljica i učenika. Bili su tu sve do 15.00 sati dok nije ponovo došla  policija na moj poziv i zabranila im okupljanje.

Moj posao je da štitim i brinem za svoje  učenike i djelatnike a posebno u ovim izazovnim vremenima. Bez sumnje, i dalje ću činiti sve da poštujući epidemiološke mjere zaštitim zdravlje svojih učenika i djelatnika te ću o svemu obavijestiti glavni stožer RH. Zbog svega ovoga osobno ću angažirati svog odvjetnika, jer sam verbalno napadnuta i uznemiravana samo zato što sam provodila zakon.’


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime