Sprema se “hod po žici” iznad Crvenog jezera

Iznad Crvenog jezera skupina Austrijanaca sprema linije za slackline

Turistička zajednica grada Imotskog već neko vrijeme radi dobar posao u promociji ovog bisera Zagore. Nakon što je kroz grad prolazila etapa biciklističke utrke Tour of Croatia i povijesnog zarona francuskog ronioca Frederica Swierczynskog u Crveno jezero, Imotski sprema novu adrenalinsku atrakciju.


Naime, iznad Crvenog jezera skupina Austrijanaca sprema linije za slackline, tj. hod po žici, što bi bila treća po redu manifestacija koja pozicionira Imotski na turističkoj karti svijeta.

– S relativno malo novaca radimo nešto što je jako velika reklama. Znači ekipa je tu i ne traže skoro pa ništa. Mi smo im riješili sitne troškove, dozvole koje su bile potrebne jer je Crveno jezero zaštićeno. Znači formalno smo stali iza ovog događaja kao organizatori. Cijeli događaj će trajati sedam dana i vjerujem da će biti jako dobra promocija i da će biti zanimljivo. – otkrio nam je Luka Kolovrat, čelnik Turističke zajednice Imotskog.

Ekipa Tiroliners iz Austrije stigla je u Imotski sa 6 članova. Danas su postavili najmanju liniju od 100 metara, a sutra se pripremaju postaviti liniju od 240 metara i u subotu najdužu liniju od 400 metara. Već sutra iza 17 sati najavljuju prvu “šetnju” iznad Crvenog jezera.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/Tiroliners/photos/a.577134739053120.1073741829.563104090456185/1059263114173611/?type=3&theater” bottom=”30″]

– Od 4. lipnja bi trebalo sve biti u funkciji, a zadržat će se do 9. lipnja. Snimit ćemo vrhunske fotografije i video. Dignut ćemo dron i bit će svakako zapanjujuća fotografija hoda po žici iznad Crvenog jezera. Takav materijal će se sigurno dijeliti preko društvenih mreža, a za pretpostaviti je da će ovaj događaj prenijeti i svi veći svjetski mediji s obzirom na atrakciju. Ovo je svakako jedna lijepa promocija, a i putokaz da se na Crvenom jezeru može sutra napraviti i komercijalni sadržaj, tj. pustolovni i adrenalinski. Mi smo neprofitni kao Turistička zajednica, ali možda se sutra rodi ideja kao što je u Omišu. – kazao je Kolovrat.


Pitali smo i što još Imotski sprema ovoga ljeta.

– U pripremi su razne ljetne manifestacije, koje su tipa zabavnih koncerata i slično. Što se pustolovnog turizma tiče, ovo je zadnja za ovo razdoblje. – rekao nam je Kolovrat.Zanimalo nas je i koliko je potrebna Turistička zajednica Imotske krajine i koliko bi takva organizacija olakšala razvoj turizma u općinama Imotske krajine.

– Mislim da je ona nužna i to je nešto što ćemo mi pokušati izgurati na jesen. Nismo htjeli sad prije lokalnih izbora. Želja za takvom organizacijom je iz jednostavnog razloga što su nam ovako vezane ruke u projektima. Mi nemamo kontrolu osim grada Imotskog, što jako otežava razvoj nekih ideja. Evo stotinjak objekata plaća boravišnu pristojbu županijskoj zajednici, a na nas su naslonjeni i imamo određene obaveze prema njima. Recimo oko 100 tisuća kuna gubimo, tj. ne ide nama. Primjerice, radili bi biciklističke staze, a kao Turistička zajednica samo Imotskog, ne smijemo raditi po drugim općinama i raznih drugih projekata koji obuhvaćaju i druge općine, a ruke su nam vezane. – zaključio je Kolovrat.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0