U srijedu je u veselom ozračju centra grada i toplog ambijenta caffe bara ‘Odmah
iza’ otvorena najavljena izložba fotografija „Splitsko Jedinstvo“.
Kao nastavak zbivanja u danima oko blagdana sv. Dujma te kao svojevrsni produžetak
projekta stvaranja slavljeničkog kalendara KUD-a Jedinstvo za 2019. godinu koji je spajajući sport i kulturu objedinio dva, uz glazbu, dva najprepoznatljivija splitska branda, ova izložba je nastala iz želje da prikaže široj publici svu onu vrijednu slikovnu građu koja najzad nije ušla u njegovu konačnu verziju.

Vidjevši bogatstvo zaista kvalitetnih alternativnih kadrova i trenutaka koji su nastali mimo
planiranih scenarija predstavljalo, nije bilo teško shvatiti o kakvom se skrivenom blagu radi te smo stoga spremno preuzeli „slatke brige“ odabrati najbolje od najboljih te građanima Splita pružiti jedan novi uvid u fuziju folklora i modernog vremena s kojim idemo u korak. U objektivu g. Tomislava Bekavca, autora fotografija, su se tako na prepoznatljivim lokacijama našle sportske veličine koje su upisale Split na sportsku kartu, dočim im je život i duh udahnula vješta obrada g. Zorana Bakovića.

Okupljene je u formalni dio s nekoliko prigodnih riječi uveo potpredsjednik KUD-a Jedinstvo, g. Emin Sarajlić, a ispred poglavarstva grada Splita izložbu je službeno otvorio predsjednik splitskog Gradskog vijeća, g. Igor Stanišić.

Ugodno druženje i razgledavanje se nastavilo uz nježnu zvučnu kulisu instrumentalnog repertorara mandolinsko-tamburaškog orkestra KUD-a Jedinstvo, a među posjetiteljima su se uz predstavnike grada, županije i medija našli i ‘modeli’ samih slika foto-sessiona: taekwondoašice sestre Ana i Lucija Zaninović, ultramaratonka Nikolina Šustić s ništa manje uspješnom sestrom Natašom Šustić kao i legendarni splitski veslač Igor Boraska ispred HVK Gusar, a nadamo se da će njihov primjer u narednim danima slijediti i ostali pozvani akteri.

Izložba će biti otvorena do kraja tjedna u lounge dijelu caffe bara ‘Odmah iza’ na Poljani Tina Ujevića odmah ispred prostorija KUD-a Jedinstvo. Našim domaćinima se ovim putem iskreno zahvaljujemo na gostoprimstvu i podršci, a nama ne preostaje ništa drugo nego pozvati sve građane da u ugodnoj atmosferi razgledaju fotografije te prate nas i dalje u ovoj, za nas velikoj, svečanoj godini proslave stogodišnjice KUD-a Jedinstvo.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime