Splitski svećenik: Životinje ne možemo smatrati članovima obitelji, unatoč tome što čovjek prema ljubimcima osjeća ljubav

Poseban naglasak stavio je na odgovornost, pogotovo prilikom nabavke kućnih ljubimaca, gdje ne smijemo razmišljati samo u tom trenutku. „Važno je razmišljati dugoročno, hoćemo li se za tog ljubimca moći prikladno brinuti i u budućnosti" - kazao je


U srijedu, 20. siječnja, održao se još jedan online susret Hrvatskog nadzemlja. Ovoga puta bilo je govora o kućnim ljubimcima. Predavač je bio don Ante Žderić, upravitelj župe Bezgrešnog Srca Marijina (Gospe Fatimske) na Blatinama-Škrapama.


Kroz razgovor s voditeljem, don Ante se dotakao brojnih pitanja u odnosu čovjeka i životinje, odnosno kućnog ljubimca. Naveo je kako je odnos čovjeka i životinje sada mnogostruk, tj. da životinja čovjeku više ne služi samo za prehranu ili kao pomoć u radu, već da sada služe i za čovjekovo emocionalno zadovoljenje. No, navodi da, unatoč tome što čovjek prema ljubimcima osjeća ljubav, životinje ne možemo smatrati članovima obitelji, zapravo da se istina zasjenjuje našim osjećajima i to postaje proturječje zdravoj logici koja je već zadana u prirodi.

Poseban naglasak stavio je na odgovornost, pogotovo prilikom nabavke kućnih ljubimaca, gdje ne smijemo razmišljati samo u tom trenutku. „Važno je razmišljati dugoročno, hoćemo li se za tog ljubimca moći prikladno brinuti i u budućnosti. Ne treba popustiti trendu ili emocionalnoj potrebi, nego razmišljati o tome hoće li za tu životinju biti dobro sa mnom i dopuštaju li moje životne obaveze i navike nabavku kućnog ljubimca“, rekao je.

Susret je bio prožet i raznim skečevima i filmovima „Zanimljivosti“, „Dođi mami“, „Psihijatar za životinje“, „Gizmo i Robi“, „Potres duša“ te je na koncu završen prikladnom meditacijom.Svi oni koji susret nisu pratili putem livestreama mogu ga pogledati na Facebook profilu i YouTube kanalu Hrvatskog nadzemlja, a Nadzemlje možete pratiti i na Instagram profilu.

Sljedeći susret Hrvatskog nadzemlja održat će se 17. veljače, a progovorit ćemo o zaštitniku Hrvatskog nadzemlja – blaženom Alojziju Stepincu.Moja reakcija na članak je...
Vau
31
Haha
15
Hagić
7
Hmmm
7
Plač
9
Grrr
123
Molim?
15

5 KOMENTARI

 1. Žene se ne kote, žene rađaju djecu. Stoga životinje (koje volim, uostalom) ne spadaju u užu obitelj nego samo i isključivo u obiteljske kućne ljubimce, kako se i nazivaju. Dobro je svećenik rekao.

  • Kakve veze koćenje i rađanje ima sa onima koje smatramo svojom obitelji?! To je pravo protiurječje zdravoj logici zadanoj u prirodi. Lupetaju uškopljeni i nastrani popi /valjda po zdravoj logici zadanoj u prirodi/ i njihove vjerne i smjerne glupačice.

 2. Jebalo priglupog i nabožnog popeka “proturječje zdravoj logici koja je već zadana u prirodi”! I njegov pimpek je zadan za prirodno seksanje, pa neka taj natprirodni čistunac za katoličko pravovjerje svoju “zadanu prirodu” upražnjava tako da se pošteno poseksa (za ženom ili muškim, kako mu drago), ali neka se ostavi priglupih savjeta ljudima kako oni ne bi smjeli voljeti svoje kućne ljubimce kao članove svoje obitelji.

 3. JA volim svog Astora crnog jakog milog i dragog koji nam daje
  svakodnevno zabavu i ljubav cuva kucu i nas a fratar nek ostavi
  calibat uzme zenu i zivi zivot covjeka i odmakne ruke od djece
  kome on djeli savjete niko njima vise nevjeruje tu i tamo poneka nepismena baba

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime