Na netom završenom prvenstvu Hrvatske u mačevanju održanom u Poreču od 27.-29.4.2019. splitski su mačevaoci još jednom potvrdili da suvereno vladaju u disciplini mač predvođeni uspjehom Jakova Šole koji je uz juniorski naslov obranio i prošlogodišnji seniorski naslov prvaka te je i ove godine nastavljen neprekinut niz od 7 uzastopnih naslova državnog prvaka muške seniorske ekipe.

S ukupno osvojenih 9 zlatnih, 3 srebrne i 8 brončanih medalja najuspješniji su klub održanog Prvenstva.

U porečkoj dvorani Veli Jože okupili su se sportaši iz Zagreba, Osijeka, Karlovca, Splita i Poreča, a zabilježeno je oko 340 nastupa u 25 pojedinačnih i ekipnih kategorija u disciplinama mač i sablja. Splitski mačevalački klub predstavljalo je 35 sportaša koji su se natjecali u disciplini mač, a nakon dugog niza godina zabilježen je i jedan nastup u sablji.

Splitski prvaci Hrvatske su:

Antea Gabrić (djevojčice -U12), Leona Gradinski (mlađe kadetkinje -U14), Ana Galić (kadetkinje -U17), Jakov Šola (juniori-U20), Jakov Šola (seniori) i Ante Poljak (veterani) te ekipa kadetkinja: Ana Galić, Lara Delić, Andrea Vukojević i Leona Gradinski koje su kao ekipa osvojile i juniorsko ekipno natjecanje te seniorska ekipa: Jakov Šola, Dino Šourek, Marin Lovrić i Ivan Lovrić.

S osvojenim srebrnim medaljama doprvaci Hrvatske su:

Lara Mikelić (kadetkinje -U17), Sunčica Šarunić (veteranke) i ekipa seniorki: Paula Jukić, Ana Galić, Lara Delić i Andrea Vukojević.

Brončana odličja osvojili su:

Karlo Šourek (mlađi kadeti -U14), Lara Mikelić (mlađe kadetkinje -U14), Leona Gradinski (kadetkinje -U17), Ana Galić (juniorke -U20), Lara Delić (juniorke -U20), Ivan Lovrić (seniori), ekipa kadeta: Damjan Dimzov, Vito Paparella, Duje Radovanović i Karlo Šourek te ekipa juniora u sastavu: Josip Bušelić, Vito Paparella, Duje Radovanović i Karlo Šourek.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime