Splitski HSLS: Radije novi izbori nego koaliranje s Kerumom!

"Što će biti na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća, ipak ne ovisi o nama. Da o nama ovisi, išli bi radije na nove izbore, nego koalirali s Kerumom"

Splitski HSLS već je prošlog tjedna obznanio da je protiv koalicije s HGS-om u splitskom Gradskom vijeću. Naime, u koalicijskoj listi HDZ-a, koja je osvojila 11 mandata, nalazi se i jedan predstavnik HSLS-a. U Vijeće će ući predsjednik splitskih liberala, Tonći Blažević.


Splitski HSLS na svojoj Facebook stranici očitovao se tijekom četvrtka o prozivkama Kerumovog HGS-a o tome da je ta stranka napustila koaliciju s HDZ-om.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti i autentično:

Prozivaju nas danas s liste HGS-a, kako smo ‘napustili koaliciju kad smo se uvjerili u siguran mandat u Gradskom vijeću.’

Prvo je bitno naglasiti da svi građani, pa tako i predstavnici drugih političkih opcija znaju – radi se o stavu kojeg je HSLS već otprije imao i kojeg je nakon drugog izbornog kruga, odlukom predsjedništva ponovno potvrdio:

1. HSLS je bio protiv Kerumovog načina vođenja Splita, od njegove pojave na političkoj sceni, sudjelovanja u vlasti s Ivom Baldasarom, pa sve do danas.

2. Isto tako, naši koalicijski partneri su od početka pregovora bili upoznati s našim stavom o odbijanju suradnje s HGS-om. Nadali smo se da će i druge političke opcije koje su zagovarale promjene, preuzeti dio odgovornosti i kontrole upravljanja, ali i implementacije vlastitih ideja i projekata…

3. HSLS se u prošlom mandatu pokazao kao čvrst partner u koaliciji (za razliku od drugih partnera), zbog čega je naša suradnja i obnovljena podrškom Andri Krstuloviću Opari, koji je bio snažan zagovornik promjena u Splitu.4. Apsolutno je netočna izjava da smo napustili koaliciju! Ili su time sasvim slučajno iz HGS-a potvrdili spekulacije o postignutom dogovoru?

5. Stav HSLS-a jasan; smatramo da nova suradnja o kojoj se spekulira u Splitu, ne bi donijela nikakve pozitivne promjene za naš Grad i građane, već bi bila samo nastavak loših prethodnih vlasti. Baš zato ne postoji šansa da HSLS surađuje s opcijom Željka Keruma!

Možda smo mala stranka, ali imamo svoj princip za koji vjerujemo da je ispravan, jer sutra želimo stati pred građane čistih ruku.

Što će biti na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća, ipak ne ovisi o nama.
Da o nama ovisi, išli bi radije na nove izbore, nego koalirali s Kerumom. 

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/Split.HSLS/photos/a.476548712372387.128168.436749753018950/1785942738099638/?type=3&theater” bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0