Splitski hokejaši konačno stekli pravo odigravanja domaćih utakmica u Splitu

Zagrepčani će morati sada u Split na gostovanja


Splitski hokejaši svake godine redovito su odlazili u Zagreb na turnire, prvenstva, kupove. Zagrebačkim suigračima je malo teže bilo doći u Split jer nisu imali potrebu za tim. Povremeno bi se i pojavili pojedini klubovi, ali čisto iz ljubavi prema Spartancu i hokeju sa željom da hokej ostane u Splitu i za sutrašnje generacije. Bez ljudi ne ide to nikako.


U Spartancu je ekipa našla način uz pomoć predsjednika Barbarića i Europske hokejske federacije i kupila šponde. Spartanci su time stekli zakonsko pravo da prijave domaćinstvo u Splitu što je vjeruju jedan od većih uspjeha koje su postigli za razvoj hokeja. Veliki je trud potreban da hokej na travi opstane u Dalmaciji.

Ono što je pozitivno je da se upravo otvara drugi hokejski klub ja jugu, u gradu Kninu.

A povodom dvoranskog prvenstva Hrvatske ovaj put neslužbeno doznajemo u Split nam dolaze djeca pioniri iz sljedećih hokejskih klubova: Zelina, Mladost, Marathon, Trešnjevka i Zrinjevac.

Ove godine djecu iz Spartanca vodi glavni trener Marijan Luetić koji je prošle godine na katoličkom hokejskom turniru u Splitu proglašen najboljim hokejskim igračem. Također mu u trenerskom poslu pomažu i treneri Ivan Miloš Petar Bašković koji su inače i hokejski suci iz Spartanca te trener i menadžer Nikola Barbarić, alfa i omega Spartanca iz Splita.

I djeca i treneri neizmjerno se raduju izazovima koji su pred njima, oni su im motivacija da daju sve od sebe i još jedna stepenica gore na strmovitom putu dovođenja plemenitog sporta hokeja na travi u Dalmaciju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime