U Zadar je zalazeće sunce otisnulo nevjerojatno snažne dojmove, koji do danas ne blijede. Kao golem i savršeno postavljen simbol koji uranja u more, zadarski zalazak sunca nevjerojatno je raskošan prizor koji je nadživio vrijeme. Svjedoče o tome glasoviti svjetski putnici i putopisci, dokazuju to tisuće razglednica zalazećeg sunca sa zadarske rive: u Zadru se može vidjeti i doživjeti najljepši zalazak sunca na svijetu.

Ovoj hipnotičkoj vizualnoj senzaciji možda najljepšu posvetu ispisao je glasoviti Alfred Hitchcock. Prigodom svog posjeta Zadru, u svibnju 1964. Maestro je promatrajući raskoš sunčeve igre ustvrdio: “Zadar ima najljepši zalazak sunca na svijetu, ljepši čak i od onoga u Key Westu na Floridi, kojemu se svake večeri ide pljeskati.”

U zanosu, ponesen ovom spoznajom, veliki majstor filmske napetosti pokušao je svojim fotoaparatom iz sobe 204 Hotela Zagreb uhvatiti ljepotu zalazećeg sunca. Njegov posjet gradu i njegove riječi memento su Suncu koje bacajući svoje posljednje zrake nikad ne umire. Kao što ne umire ni sjećanje na posjet velikog Hitcha.

U Zadru je jučer boravio fotograf Zvonimir Barišin, a da zadarski smiraj dana zaista nema konkurencije, možete se uvjeriti u predivnoj fotogaleriji.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime