Splitski filmski festival ove filmove prikazuje u utorak…


U Kino Karaman s početkom u 18 :45 prikazat će se hrvatski film Anđela Jurkasa “Glup&gluplji 3”, kao zaključni dio prve debitantske trilogije u povijesti dugometražnog igranog filma u Hrvatskoj.

Priča je to o muško ženskim odnosima započeta filmom “Zbog tebe” i centralnim dijelom “Fuck Off I Love You”. Florin Serban u 20:45 filmom u međunarodnoj konkurenciji, “Ljubav 1.pas” negdje u planinama, četrdesetogodišnjeg drvosječu Simiona uvlači u igru bez izlaza pronalazeći pretučenu i gotovo bez svijesti nepoznatu ženu u šumi. Nakon toga s početkom u 22 :45,u prvom dugometražnom filmu Camille Vidal-Naquet “Savage”, dvadesetdvogodišnjak Leo na ulici prodaje svoje tijelo za novac.

Filmski program STFF-a u kinoteci Zlatna vrata počinje konkurencijom kratkometražnih filmova u trajanju od 95 minuta s početkom u 19.00 sati. Mark Olexa i Francesca Scalisi kao osnivači i umjetnički direktori prvog festivala na svijetu koji se odvija u zraku s ciljem približavanja kratkog filma široj publici, zajedničkim kratkim filmom “Black line” donose priču o ženi koja lovi u mutnim vodama. Jacek Jędrzejczak kroz “Exoneration” kao dio projekta pod nazivom “TEN”, bavi se temom odnosa ljudskog bića i vremena. U okruženju svakodnevnih susreta i sukoba, izgradnja novih nekretnina mijenja arhitekturu grada filmom  “Flowers” Vade Vergara.

Melodramu u fragmentima, sačinjenu od oštećenih kadrova posljednjih minuta jedine kopije nitratne filmske vrpce izgubljenog filma Silja – Fallen Asleep When Young redatelja Teuvoa Tulioa, jedan od pionira finskog eksperimentalnog filma Sami van Ingen snimio je kroz kratki film “Flame”.

Eksperimentalni kratki dokumentarni film o životu, smrti i našim pokušajima da ih kontroliramo “Ex nihilo” medijskog umjetnika iz Helsinkija Tima Wright, priče su o naprednom humanoidnom robotu. U “Nevermind Polly” Julie Milz Polly stoji pored prozora i zuri u zid preko puta dvorišta dok je zarobljeništvo u vlastitom stanu ne nagna je da izađe vani u bučan grad. “Little stories” David N.Bernatchez male su priče o usađenim sjećanjima.

U 21:00, također u kinoteci Zlatna vrata, gledatelji će ponovo moći vidjeti kralja Luja XIV. u filmografiji Alberta Serre, već poznatog kao protagonist njegovog posljednjeg filma Smrt Luja XIV. , međutim u “Roi Soleil” pojavljuje se blizanac, iako igra zabuna pokaže da ih ima više.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime