Udruga Splitske šape na svom Facebook profilu objavila je fotografije i priču staffice Done koja živi u neadekvatnim uvjetima, a prema njihovom pisanju, vlasnici unatoč kontaktima i savjetima nisu ništa poduzeli. Njihov status prenosimo u cijelosti i autentično:

Obveze odgovornog vlasnika psa nisu znanstvena fantastika…onaj minimum koji treba zadovoljiti odnosi se na par ključnih točaka: voda, hrana, veterinarska skrb, fizička aktivnost, adekvatni smještaj i malo ljubavi…E sad, to većini nas izgleda kao minimum minimuma.

S jedne strane, ako ste čovjek dostojan života u društvu i vlasnik ste psa onda valjda tog psa volite i nastojite se prema njemu ponašati kao članu svoje obitelji, nastojite bit čovjek kojem ne pada na pamet činiti loše drugom živom biću, vašem psu. S druge strane, nastojite poštivati odluke grada u kojem živite kao i zakonske obveze jer to se od vas očekuje ne samo kao vlasnika psa, nego kao građanina.
Sve „obveze“ koje ulaze u područje skrbi o psima za neke ljude predstavljaju minimum građanske i ljudske svijesti, a za neke druge to je znanstvena fantastika…za one jadne, bijedne ljude koji nemaju zrno empatije i ljubavi – njima pas može živjeti u govnima sa davilicom s bodljama nabivenom oko vrata kako ne bi cvilila i jaukala…Kako jadno. Inače, davilica s bodljama je zakonom zabranjena.

Vlasnici staffice Done, mlade kujice o kojoj smo već pisali da luta i o kojoj smo komunicirali s momkom od vlasnice u inboks nastojeći mu objasniti koje su obveze vlasnika prema Zakonu i Pravilniku o opasnim psima, ovaj put dobronamjeran savjet neće dobiti u inboks već idemo javno sa svim informacijama koje imamo. Također, prijavu za zanemarivanje i povredu Zakona o zaštiti životinja smo podnijele veterinarskoj inspekciji.

Podatke o vlasnici imamo ali ih nećemo objaviti javno. Podaci su navedeni u prijavi inspekciji. Prijava je podnesena zbog povrede Zakona o zaštiti životinji.

P.S. Kratka nota vlasnicima: U slučaju da se pokušate riješiti psa, veterinarskoj inspekciji ćete morati dokazati gdje je Dona i u kojim uvjetima živi te da li su napravljene sve zakonske obveze koje ima vlasnika psa, posebno psa koji se smatra opasnom pasminom prema Pravilniku.

Sram bilo vas i sve jadnike koji pse drže u ovakvim uvjetima…Nema opravdanja za ovakvo ponašanje!

Ako se o psu ne želite briniti, ne uzimajte psa jer pas nije hir niti zabava!Pas je odgovornost!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime