Splitska zračna luka obara rekorde: Ovaj vikend očekuje se preko 20 tisuća putnika

Lani je kroz Resnik prošlo više od 2,2 milijuna putnika, a zabilježen je i povijesni rekord od više od pola milijuna putnika u srpnju

Splitska zračna luka nastavlja trend rasta i u ovoj godini. Direktor Lukša Novak kaže kako su do 6. lipnja imali 540 tisuća putnika, što je porast od 28 posto.


– Dobra je i predsezona, imali smo 60 posto rasta u travnju, a u svibnju i lipnju 25 posto. Ovaj mjesec očekujemo preko 300 tisuća putnika, a godinu planiramo zaključiti s 2,5 milijuna putnika – rekao je Novak za Index.hr.

Lani je kroz Resnik prošlo više od 2,2 milijuna putnika, a zabilježen je i povijesni rekord od više od pola milijuna putnika u srpnju.

Maksimalan angažman

Radovi na proširenju terminala vrijedni 450 milijuna kuna napreduju predviđenom dinamikom, kaže Novak. Trebali bi biti gotovi krajem 2018. godine.

– Sve ide po planu, jasno je da će ova sezona biti teška. Mi smo spremni, brojke iziskuju maksimalan angažman – kaže Novak.

Ovaj vikend očekuju preko 20 tisuća putnika, u subotu će na pistu Resnika sletjeti 96 aviona.


Novak kaže da bilježe rast posjeta gostiju s Dalekog istoka, ali i dalje su najjača tržišta Velike Britanije, Skandinavije, Njemačke i Francuske.

Gužva na aerodromu

S obzirom na sve, nije čudo da se u splitskoj zračnoj luci stvaraju gužve. Jedan čitatelj Indexa požalio se kako je samo jedna djelatnica bila na čekiranju karata, dok su ostale šetale po terminalu, a zamjerke je imao i na premali broj policajaca, samo trojicu koji su radili, dok je ostatak tima sjedio u uredu i pio kavu.Direktor Novak kaže nam da je barem deset djelatnica zaposleno na čekiranju i da ih sigurno radi pet, šest, a po potrebi i više.

U policiji pak kažu da su maksimalno angažirani i da su vikendom, zbog velikog prometa i očekivanih 96 slijetanja, i načelnik i zamjenik načelnika aerodromske policije na svom radnom mjestu, tj. na aerodromu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0