Functional Factory centar sve je samo ne uobičajeno mjesto za vježbanje. Za sebe kažu da nisu samo teretana već tvornica dobre energije. Naime, Functional Factory nudi funkcionalne programe pod zajedničkim imenom The Factory Concept.

“Naši članovi odabiru funkcionalno vježbanje”

Funkcionalno vježbanje objedinjuje razne programe koje ovaj centar nudi. Jednostavno rečeno, ne vježba se samo radi vježbanja već i radi osposobljavanja vlastitoga tijela da stečenu snagu i izdržljivost primijeni u svakodnevnome životu. Ovakav koncept vježbanja idealan je za sve one koji su umorni od klasičnog vježbanja u teretani na raznim spravama.

– Nitko od naših sadašnjih i budućih članova neće biti prepušten sam sebi što se tiče vježbanja. Naši članovi odabiru funkcionalno vježbanje. Teretana s puno sprava nije mjesto kakvim se vidimo – kazao nam je Erik Radić, pojasnivši što još ovo vježbanje čini različitim:

–  Svaki član ima svoje potrebe i svoje ciljeve, ali zajedničko im je što svi vježbaju na jedan drugačiji način, odnosno vježbaju vlastitom težinom pri čemu je važno zagrijavanje nakon kojega slijedi centralno vježbanje te, naravno, rastezanje.

Ovakvim načinom vježbanja članovi imaju priliku naučiti tehnike koje će ih osloboditi od stresa te naučiti osluškivati vlastito tijelo. Centar na raspolaganju nudi razne grupne programe, ali ako radije vježbate sami uskoro ćete se moći odlučiti i za opciju Gym u čijim će terminima uvijek biti prisutan barem jedan trener kojem ćete se moći obratiti za pomoć.

– Imat ćemo u ponudi i termine za teretanu, ali poanta je u tome da nitko neće biti prepušten sam sebi. Članovi će imati mogućnost sami doći u teretanu, pri čemu će uvijek moći raditi uz asistenciju trenera, baš kao i sami. Riječ je o kombinaciji snage tijela uz poneki sportski rekvizit – nastavlja Radić.

Individualno ili grupno vježbanje u multifunkcionalnoj dvorani od 420 metara kvadratnih

Široku paletu programa vode vrhunski certificirani treneri posvećeni svome radu. Od pilatesa, joge, zumbe pa sve od kondicijski baziranih treninga, ali-na drugačiji način, prilagođeno potrebama i ciljevima članova. S obzirom na postignuti cilj, često dolazi do logičnog pridruživanja nekoj drugoj grupi.

– Čovjek dolazi s određenim potrebama i ciljevima te se uklopi u jedan vid vježbanja, primjerice kondiciono vježbanje, ali s vremenom ima potrebu opustiti tijelo pa se pridruži joga grupi. Riječ je o jedno te istom konceptu funkcionalnog vježbanja pri kojemu naši članovi imaju mogućnost, ovisno o svojim potrebama i fizičkom stanju, sudjelovati u različitim grupama – kazuje Radić.

Programi su, dakle, individualizirani, pa je odnos, iako u grupi, osoban, a možemo reći i osoben. Ništa drugačija, od ovog cjelokupnog koncepta, nije ni multifunkcionalna dvorana od 420 metara kvadratnih. Osigurano je grupno treniranje svaki put u drugome dijelu dvorane, ovisno o raspoloženju. Također, dok traje jedan program, u dvorani se nalaze samo polaznici tog programa čime se pruža privatnost, ugodnost i zadovoljstvo korisnicima.

Dođite na Dan otvorenih vrata i doznajte kakvo vježbanje vam najbolje odgovara

Functional Factory svojim članovima nudi još jednu pogodnost. Članovi skidaju i aplikaciju na kojoj imaju svoj profil pomoću kojega najavljuju svoje dolaske te mogu ostvariti popust na cijenu članarine.

Upitali smo Radića koji bi program preporučio ljudima koji tek započinju s fizičkim aktivnostima, odnosno žele promijeniti svoje loše navike.

– Primijetili smo da ljude zbunjuju nazivi naših programa pa sami, bez da se informiraju, zaključuju da je neki program lak ili težak. Važno je istaknuti da svaki naš program trener prilagođava i onima koji mogu pratiti i onima koji ne mogu pratiti. Osobama koje tek startaju s nekakvim aktivnostima preporučio bih program Prehab your body jer vraća energiju, jača sve vitalne dijelove tijela te sprječava ozljede. Preporučio bih i program High performans jer kombinira vježbe snage, mišićne izdržljivosti i mobilnosti – zaključuje Radić.

Svi zainteresirani za drugačiji način vježbanja više mogu saznati na web stranici centra te putem mail-a. Također, u nedjelju, 10. ožujka, centar ima Dan otvorenih vrata, pa svi zainteresirani mogu doći osobno vidjeti dvoranu na adresi Kopilica 62, drugi kat, te porazgovarati s trenerima o programima.

Razgovor s trenerima je od 17 do 18 sati, a nakon toga, do 19 sati slijedi besplatni Zumba party (obavezno ponijeti čistu sportsku odjeću).Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime