Splitska Khaleesi – Kristina Boban

Na Večeri novih skladbi bilo je puno kantautora, ali posebno je bio zapažen nastup mlade Kristine Boban koja je dobila prestižnu nagradu za najbolju interpretaciju svoje pjesme 'Zemlja i zrak'


Kristina Boban prošle je godine debitirala na Večerima dalmatinske šansone, a ove godine im se opet vratila. Na Večeri novih skladbi bilo je puno kantautora, ali posebno je bio zapažen nastup mlade Kristine Boban koja je dobila prestižnu nagradu za najbolju interpretaciju svoje pjesme ‘Zemlja i zrak’.


Vođena i inspirirana glazbom te dijelom teksta u refrenu koji je napisao Ivo Nuić, Kristina je doživjela pjesmu na sebi poseban način te joj je svojim tekstom i vokalnim aranžmanima dala jednu novu dimenziju. Konačni aranžman je zajedničko djelo Kristine i Ive, koji po prvi put supotpisuju aranžman za jednu od njezinih pjesama.

Riječi su, kako nam prenosi Kristina, samo izlazile iz nje, a tek kasnije je shvatila njihovu dubinu koja se krije iza svega, i poantu koju je odlučila prenijeti u spot, tako da je u jednom dahu napisala i scenarij.

U samoj pjesmi, glavni lik prepričava svoju ne tako sretnu ljubavnu priču, zapravo svoju prošlost u kojoj je zapela i sve što se tu događa. Njezin fokus je kompletno u tome. U spotu se priča razvija još dublje. Naime, Kristina je u spotu odlučila odglumiti svoja dva naizgled različita lika, koji su zapravo jedno. Iako su jedno, izgledaju različito, a to je zato što jedan lik predstavlja ono što ona zapravo jest i njezinu bit, dok drugi prestavlja sve čovjekove slabosti, borbe, nesigurnosti i nesvjesnosti o vlastitoj vrijednosti i moći.

U spotu se zapravo prikazuje potraga ‘za samim sobom’, odnosno onim likom koji je ‘zapeo’ u prošlosti i bori se sa sobom. Iako ju na kraju stvaran lik pronalazi i pokušava pomoći, ona nesvjesno odbija vlastitu pomoć i vraća ju na početak. Spot završava tako da se Kristinin stvarni lik vraća na početak i iznova kreće u potragu vođen vjerom da će izbaviti dio sebe koji je zapeo i ne može dalje. Time zapravo želi prenijeti poruku kako nikada ne treba odustati od sebe i koliko je važno truditi se živjeti u sadašnjem trenutku.

Snimanje je trajalo dva dana, a za ovaj zanimljiv uradak zaslužni su Andrija Jurčević (snimatelj) i Ivan Trpimir Lozić (color i animacija). Za Kristinin izgled u spotu pobrinuo se poznati splitski make up and hair stilist Ante Vukušić – Alex.Kristinin lik zarobljen u prošlosti zamišljen je kao netko fiktivan, tko ima moći, ali ih ona nije svjesna, pomalo mističnog izgleda, a opet ratoboran. Vizualni identitet tog lika Kristina je povjerila u ruke Aniti Vukov, modnoj dizajnerici koja je između brojnih projekata radila i na blockbuster seriji ‘Game of Thrones’, odjenuvši u svoje kreacije i jednu od glavnih likova Emiliju Clark – Mother of Dragons.

Kristini, splitskoj Khaleesi, bila je velika čast nositi njezinu kreaciju u spotu, a pokazala ju je i šibenskoj publici na 23. Večerima dalmatinske šansone 22. kolovoza, kada je pjesmu prvi put uživo predstavila pred publikom.

– Čast mi je pjevati ponovno u Šibeniku i nadam se da ću opravdati povjerenje stručnog žirija, ali i publike. ‘Zemlja i zrak’ za mene je nešto puno veće i dublje od svih pjesama dosad i oduševljena sam jednostavnošću i fluidnošću kojom je tekao cijeli projekt. Kad god osjetim takvu ‘lakoću’, znam da dolazi nešto veliko i dobro i nadam se da će prava poruka i poanta ovog djela doći do srca svih onih koji su zapeli na svom putu. Nadam se da će ih pjesma motivirati i osvijestiti da nikada ne odustaju od sebe, koliko god puta morali krenuti iz početka – kaže Kristina.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime