U novom podcastu „I ja sam sportaš“ gostovala je judašica Barbara Matić. Splitska judašica prije četiri godine debitirala je na Olimpijskim igrama u Riju, a vjeruje kako u Tokiju može osvojiti medalju koju Hrvatska još nema – u judu.

Iako se službeno još nije kvalificirala za Olimpijske igre u Tokiju, jer se za plasman u judu trebala gledati rang lista s početka lipnja, Barbara bi se gotovo sigurno našla na popisu za Tokio.

– Za početak moram reći da je po meni dobro i pošteno da su se odgodile Igre u Tokiju jer nam svima zdravlje treba biti na prvom mjestu. Bilo bi nepošteno da npr. netko tko se kvalificirao ne može nastupiti zbog cijele ove situacije s virusom. Nama se trebala gledati rang lista završno s prvim danom u šestom mjesecu tako da se službeno još nisam kvalificirala, ali u normi smo od naših bile Karla Prodan i ja, govori Barbara.

U Tokiju vjeruje u dobar rezultat.

– Imala sam u zadnje vrijeme dosta poteškoća s ozljedama, ali sada je to iza mene i vjerujem da ću se dobro pripremiti i ostvariti kvalitetan rezultat.
U judu su se, kao i u gotovo svim ostalim sportovima, natjecanja prekinula i odgodila do daljnjega.
U četvrtom mjesecu trebali smo imati europsko prvenstvo koje su zasad prebacili za studeni, ali nitko ne zna hoće li se održati. Sva druga natjecanja otkazana su do daljega i nemam nikakvih saznanja kada bi mogla početi, rekla je Barbara.

S obzirom na to da je judo kontaktan sport i još k tome odvija se u dvorani, Barbara je morala sama odrađivati treninge.

– Kroz cijelo ovo razdoblje trenirala sam kod kuće, uzela sam neke rekvizite iz kluba koji su mi pomogli u održavanju forme. Nije bilo jednostavno se svaki dan prisiljavati, ali najbitnije je da je to sad prošlo i da se polako možemo vraćati u dvoranu i odrađivati prave treninge, kaže Barbara.

Cijeli razgovor pogledajte OVDJE.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime