Splitska banka prva u Hrvatskoj potpisala ugovor o novom proizvodu na tržištu: SEPA izravno terećenje

Od sada će svi klijenti Splitske banke, ali i klijenti ostalih banaka, moći uplaćivati donacije prema udruzi Naš Hajduk putem usluge SEPA izravnog terećenja

Splitska banka d.d. je prva banka u Hrvatskoj koja je usvojivši SEPA standarde zadovoljila sva SEPA pravila i potpisala s primateljem plaćanja, u ovom slučaju – udrugom „Naš Hajduk“,  ugovor o novom proizvodu na tržištu: SEPA izravno terećenje.


Naime, nakon što je 5. lipnja 2017. godine započela primjena usluga SEPA-e – izravno terećenje, koje pravnim osobama omogućava da izravna terećenja kojima korisnici plaćaju njihove usluge provode jednostavno i brzo, Splitska banka je kao prva banka u Hrvatskoj potpisala ugovor o izravnom terećenju upravo s udrugom „Naš Hajduk“ po pravilima SEPA-e (jedinstvenog područja plaćanja u eurima).

Iako je u Hrvatskoj plaćanje izravnim terećenjem prisutno već 17 godina, novi SEPA standard SDD donosi promjenu u obradi naloga izravnih terećenja i pojednostavljen proces plaćanja te je sada primatelju platnih naloga dovoljno ugovoriti ovu uslugu samo s jednom bankom, neovisno o tome u kojoj banci u Hrvatskoj platitelji usluga imaju račune.

Splitska banka je, zadovoljivši sve uvjete s jedne strane, u suradnji s udrugom „Naš Hajduk“ koja je obavila i zadovoljila sve potrebne tehničke preduvjete s druge strane u rekordnom roku, omogućila svim članovima udruge da na jednostavan način sudjeluju u doniranju Udruge.

To znači kako će od sada svi klijenti Splitske banke, ali i klijenti ostalih banaka, moći uplaćivati donacije prema udruzi „Naš Hajduk“ putem usluge SEPA izravnog terećenja, a novost je da ovaj novi proizvod omogućuje i pravnim osobama sklapanje ugovora o izravnom terećenju, u ovom slučaju s udrugom „Naš Hajduk“. Također, želimo naglasiti kako sve fizičke osobe donatori ovu uslugu ugovaraju izravno s udrugom „Naš Hajduk“, bez dolaska u poslovnice Splitske banke.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0