Sunčanu subotu vrijedni volonteri diljem Splita iskoristili su za sudjelovanje u dvama ekološkim akcijama. Prva se odvila u Žrnovnici, gdje je 70-ak volontera u organizaciji udruge Žrvanj očistilo korito rijeke Žrnovnice, šetnicu uz ovu mali i lijepu rijeku, te velik dio ovog podmosorskog mjesta.

Najveća eko akcija na istoku Splita: Deseci volontera očistili korito rijeke Žrnovnice, šetnicu i dio mjesta

U poslijepodnevnim satima volonteri Udruge za promicanje duševnog zdravlja “Feniks Split” u sklopu obilježavanja “Dana mentalnog zdravlja” organizirali su akciju čišćenja uvale Ovčice.

Iz udruge Feniks danas su zahvalili svim volonterima koji su sudjelovali.

“Presretni smo zbog uspješne jučerašnje javne akcije (Mo)mentalna Čistka u kojoj smo čistili splitsku plažu Ovčice. Hvala na velikom odazivu građana i volontera.Sigurno se neću sjetiti svih ali nemojte zamjeriti: zahvala ide Borisu, Vladi, Branki, Duji, Neni, Zac-u i ekipi, Vedrani, Ivani, Dijani s familijom i svoj dječici koja su dala ruke, i umrljala ruke u našem kreativnom kutku, kupačima koji su nam se priključili, dragoj vedroj Silvani i njenom umjetničkom oku i slikama, domorocima umirovljenicima i šahistima koji su nas hvalili i poticali, vlasniku kafića Ovčice što je organizatorice počastio kavom, malim volonterima iz OŠ Lučac koji su čistili ko male mašine, hvala i različitim udrugama koje su nam se priključile u ovoj akciji: posebno Ani, Lari i Srđanu iz Društva Marjan. Specijalna zahvala Udruzi Žrvanj na poslanim kolačima (koje su za nas odvojili sa svoje istovremene akcije čišćenja na Žrnovnici), a koji su nam stigli u pravi trenutak za malu pauzu i druženje. Hvala i Malim Zelenima, ekološkoj udruzi Sunce, volonterima iz Permakultura Dalmacija, Curama iz Lastovske udruge Kontrast, ekipi iz Fridays for Future, suncu što nam je sjalo i moru koje nas je gledalo. Štapovima za smeće koji su štedili leđa. I mom kuferu što je s lakoćom ponio svu potrebnu opremu.
Lipo se ujedinit u nečemu ovako pozitivnom!
Hvala Vam svima od srca na trudu i vremenu i lipom zajedničkom druženju i ovim komentarima koje ste nam na kraju ostavili:
“Bilo nam je super. Želimo čiste plaže i šume. Marija, Špiro i Jere.”
“Samo neka bude što više ovakvih događanja! BRAVO.”
“Super je šta ste imali kartonske vrečice a ne plastične!”
“Hvala vam puno na svemu.”
“Super stvar. Dobro za okoliš i socijalizaciju. -N.Dž.”
“Bravo Feniksu! Odlična inicijativa! Dijana i roditelji”
“Voli vas Društvo Marjan. Hvala.”
“Ovo je bilo predobro zato što ja i moji prijatelji obožavamo čistiti prirodu! Lena”
“Super je ovo i ja sam za još sličnih akcija i pohvale za pažnju na detaljima(karton za sitno smeće, razdvajanje otpada…)
“Hvala na prilici.Služiti! 🙂”
“Bilo mi je jako dobro i zabavno.Nadam se da sam nešto pridonila prirodi i da će ubrzo nova akcija. Lena”
“Nadamo se još češćim akcijama!”
“Ova akcija je bila super. Mila”
Vidimo se idućom zgodom na nekoj drugoj lokaciji!
Topli pozdrav od ekipe Udruge Feniks Split” – stoji u zahvali ove udruge.


Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime