Split: Poslušajte predavanje “Zaštita potrošaca” u prostorijama Centra Zlatno doba

Udruga MI – Split organizira predavanje “Zaštita potrošaca” koje će održati Nela Kovačevć, dipl.iur., pravna savjetnice udruge Dalmatinski potrošac. Predavanje će se održati u srijedu, 17. svibnja s pocetkom u 16 sati u prostorijama Centra Zlatno doba Udruge MI – Split.


Prema Zakonu o zaštiti potrošaca, osnovna prava potrošaca odnose se na: pravo na zaštitu ekonomskih interesa potrošaca, pravo na zaštitu od opasnosti za život, zdravlje i imovinu, pravo na pravnu zaštitu potrošaca, pravo na informiranje i izobrazbu potrošaca, pravo na udruživanje potrošaca u svrhu zaštite njihovih interesa te pravo na predstavljanje potrošaca i sudjelovanje predstavnika potrošaca u radu tijela koja rješavaju pitanja od njihova interesa.
Cilj predavanja je informirati i educirati zainteresirane o nacinima zaštite potrošackih prava te o svim zamkama koje trgovci koriste.

Predavanje se održava u sklopu projekta “Zaštita starijih osoba razmjenom iskustva i znanja strucnih osoba te putem edukativnih, savjetodavnih i promotivnih aktivnosti” kojeg Udruga MI – Split provodi u partnerstvu s Udrugom Dalmatinski potrošac i Udrugom socijalnih radnika Zadar.

U sklopu projektnih aktivnosti, pozivaju sve starije osobe da putem e-mail adrese: savjet@seniori.hr šalju upite vezane za pitanja zaštite njihovih prava, a na koja ce strucne osobe odgovoriti u što kracem roku.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0