SPLIT Nove postaje i bicikle privlače sve veći broj korisnika: Od početka rada sustava ostvareno preko 110.000 najmova i registrirano preko 14.500 korisnika

"Povećanje broja postaja i bicikli od prosinca do sredine veljače donijelo je veliki porast u broju najmova i novih korisnika, a za vikend je u rad pušteno još pet postaja"


Sustav javnih bicikli u Splitu pokazao se kao pun pogodak, a nove postaje te novi kontingent bicikli donio je i nove rekorde. U prosincu je tako bilo ukupno 10.241 najmova, u siječnju preko 13.000, a u prvih 12 dana veljače već je ostvareno 8.835 najmova. U proteklim se mjesecima značajno povećao i broj korisnika pa je tako u prosincu zabilježeno 1137 novih, u siječnju 985, a od početka veljače već 681 novi korisnik. Pribrojimo li tome dosadašnje rezultate, ukupno je od početka sustava ostvareno preko 110.000 najmova, a registriralo se preko 14.500 korisnika.


Od ovog vikenda sustav javnih bicikli u Splitu bogatiji je za još pet novih postaja. Tako su najnovije aktivne lokacije Bračka, Brda – Ravne Njive, City Centar One, Kocunar i Neslanovac. Korisnicima je sada tako ukupno na raspolaganju 46 postaja, a u promet je puštena i većina bicikli iz novog kontingenta.

Najnovije proširenje sustava zasigurno je pridonijelo rastu broja najmova i korisnika, a očekuje se i nastavak trenda povećanja. U siječnju je tako, unatoč nešto hladnijem vremenu, oboren rekord u broju dnevnih najmova, što se ponovilo i u veljači te on sada iznosi 870 najmova u danu.

– Prvotne reakcije građana na sustav bile su odlične te je potražnja rasla zbog čega smo se i odlučili ići u njegovo proširenje. Cilj sustava, kao i njegovog proširenja, prije svega je pružanje alternativnog oblika prijevoza koji je brži, zdraviji i jeftiniji. Za 200 kuna godišnje možete se voziti neograničen broj vožnji do 30 minuta što je u Splitu dovoljno da se dođe s jedne na drugu željenu lokaciju. Ovo je, vjerujem, izuzetno pristupačan oblik mobilnosti. Govorimo sada o prosjeku od oko 400 najmova dnevno što Split svrstava u sam vrh po korištenju u Hrvatskoj, ali i regiji. Pratimo potrebe građana i dalje te se prilagođavamo i unaprjeđujemo našu uslugu, rekao je Marko Bartulić, direktor Split parkinga.

Da bi se u potpunosti završilo planirano proširenje sustava preostalo je postaviti još pet postaja za koje su se morale tražiti alternativne lokacije te potom ishoditi potrebna dokumentacija i suglasnosti. Riječ je o lokaciji Trg Gaje Bulata gdje je postaja montirana te se trebaju riješiti tehničke postave prije puštanja u rad, nadalje to su OŠ Žnjan Pazdigrad, OŠ Kamen Šine, Mertojak kod Doma zdravlja te Sirobuja. Njihovo postavljanje očekuje se do kraja mjeseca, a sustav će potom brojiti ukupno 51 postaju diljem grada.

Podsjetimo, od danas je u funkciji i novi cjenik za sustav javnih bicikli koji nudi i nove opcije poput tjedne pretplate i najma dvaju bicikli istovremeno preko jednog korisničkog računa za sve tjedne i godišnje pretplatnike. Cijena godišnje pretplate, kao i sve pogodnosti koje uključuje, ostaje ista, odnosno 200 kuna godišnje, a uključuje neograničen broj vožnji do 30 minuta.Moja reakcija na članak je...
Vau
11
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime