Neobično hladni svibanjski dan je možda iznenadio neke današnje sudionike, goste  i uzvanike na otvaranju Svjetskog školskog atletskog prvenstva na ASK-ovom stadionu, ali su već po izlasku na teren, mladi iz cijeloga svijeta pokazali da im ništa neće moći pokvariti radost druženja i ljepotu natjecanja u različitim atletskim disciplinama.

– Pričinja mi zadovoljstvo sudjelovati danas na ovom prekrasnoj ceremoniji otvaranja Svjetskog  školskog atletskog prvenstva. Više od 750 razigranih i veselih natjecatelja iz 30-ak zemalja sa svih pet kontinenata, okupljenih danas ovdje, na Parku mladeži koji to danas jest i u stvarnom i u simboličnom značenju, pokazuju svim mladima kako postoji  alternativa sjedenju i nekretanju. Raduje me što će oni u ovih pet dana obići veći dio kulturnih, povijesnih i prirodnih ljepota naše županije. Svi oni su već sada pobjednici ovih igara, a neprocjenjiva vrijednost ovih igara je njihovo međusobno druženje i  nova poznanstva  i iskustva koja će ovdje steći. Uvjeren sam da će ponijeti lijepe uspomene odavde i da će njihovi profili na društvenim mrežama  „gorjeti“ ovih dana s fotografijama i videima iz najljepšeg dijela zemlje, iz našega Splita i cijele naše županije – kazao je, nakon otvaranja, župan Blaženko Boban.

Svjetsko školsko atletsko prvenstvo se održava od 13. do 19. svibnja u Splitu, a organizatori natjecanja su Svjetska školska federacija (ISF) i Hrvatski školski sportski savez (HŠSS). Okupit će se više od 900 sudionika iz 32 zemlje svijeta. Hrvatsku će predstavljati četiri ekipe odnosno 24 učenika: školska ekipa mladića (V. gimnazija Vladimir Nazor Split), školska ekipa djevojaka (I. gimnazija Osijek) te selekcijske ekipe djevojaka i mladića.

  • Svjetsko školsko atletsko prvenstvo održava se od do 19. svibnja 2019. na stadionu Atletskog sportskog kluba Split.
  • Organizatori natjecanja su Svjetska školska federacija (ISF) i Hrvatski školski sportski savez.
  • Svjetsko školsko atletsko prvenstvo okupit će preko 900 sudionika iz 32 zemlje svijeta, što je izniman događaj za Hrvatsku kao domaćina ovog prvenstva.
  • Na natjecanju sudjeluje 98 ekipa iz 32 zemlje svijeta sa 5 kontinenata (Austrija, Belgija, Brazil, Bugarska, Hrvatska, Maroko, Čile, Španjolska, Engleska, Estonija, Njemačka, Francuska, Latvija, Australija, Iran, Ukrajina, Izrael, Kina, Portugal, Litva, Bjelorusija, Italija, Malta, Ujedinjeni Arapski Emirati, Republika Češka, Slovačka, Srbija, Kineski Taipeh, Turska, Republika Sjeverna Makedonija, Alžir, Indija)
  • Hrvatsku će predstavljati 4 ekipe odnosno 24 učenika: školska ekipa mladića (gimnazija Vladimir Nazor Split), školska ekipa djevojaka (I. gimnazija Osijek), selekcijske ekipe djevojaka i mladića
  • U danima natjecanja očekuje se veliki broj visokih uzvanika te vrhunskih sportaša koji će svojim dolaskom pružiti potporu školskome sportu. Ambasadori: Blanka Vlašić, Sara Kolak i Stipe Žunić


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime