Split dobio Poduzetnički inkubator za branitelje

Inkubator je zamišljen kao jedan info punkt i kao jedna točka u kojoj će se objedinjavati interesi branitelja kada je u pitanju njihovo snalaženje u situacijama u kojima se nude razni fondovi, brojne mogućnosti financiranja njihovog zapošljavanj

Split je dobio Poduzetnički inkubator za branitelje.


Poduzetnički inkubator d.o.o. na adresi Ruđera Boškovića 21, u Splitu, a u suradnji s Visokom školom za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski iz Zagreba, Zajednicom udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Zagreba te Proizvodno uslužnom zadrugom Modro zelena iz Metković, javlja Radio Dalmacija.

Inkubator je osnovan na temelju sporazuma iz 2016. godine s Ministarstvom branitelja o obrazovnoj, znanstveno-istraživačkoj, stručnoj i tehničkoj suradnji na razvoju poduzetništva branitelja, braniteljskih socijalno-radnih zadruga i udruga Hrvatske iz Domovinskog rata. Glavni cilj osnivanja jest poticaj samozapošljavanja i razvoj poduzetničkih ideja branitelja, braniteljskih zadruga i udruga te pomoć u snalaženju s mnogobrojnim natječajima koji se otvaraju za njih u sklopu Europskog socijalnog fonda. Natječaja je mnogo, a branitelje je potrebno educirati i usmjeriti kako najučinkovitije iskoristiti sredstva koja im stoje na raspolaganju.

 Inkubator je zamišljen kao jedan info punkt i kao jedna točka u kojoj će se objedinjavati interesi branitelja kada je u pitanju njihovo snalaženje u situacijama u kojima se nude razni fondovi, brojne mogućnosti financiranja njihovog zapošljavanja i svega onoga što država, a samim tim i EU, može ponuditi pojasnio je  Nebojša Jerković iz Modro zelene zadruge iz Metkovića te dodao kako su fokus njihovog interesa braniteljske zadruge, jer je iz Programa Vlade RH, koja je još 2007. pokrenula ovakav vid potpore braniteljima kroz braniteljske zadruge, izašla ideja o potrebi osnivanja ovakvog inkubatora.

Uvodnu riječ održao je i g. Vitomir Tafra, predsjednik Upravnog vijeća Obrazovne grupe Zrinski, koje je ukratko prezentirao prednosti rada u sklopu Inkubatora te g. Ante Tandara, predstavnik Zajednice udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, istaknuo je važnost ovog događaja za sve članove braniteljskih udruga.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0