Splićanin nenamješten stan pretvorio u vježbaonicu: “I kad misliš da je sve savršeno postoje oni koji ne vole da je vama savršeno”

Osigurao je 60 metara kvadratnih po osobi, a čini se da je njegov potez naišao na odobravanje njegovih prijatelja. Doduše, sigurno ne svih...


Joško Bašić, poznati splitski fitness trener i vlasnik Fitness centra Joker, na svom Facebooku napisao je zanimljivu objavu.


Naime, kako je poznato, teretane su odlukom Stožera zatvorene već neko vrijeme, a Joško je svoj nenamješten stan odlučio pretvoriti u vježbaonicu. Osigurao je 60 metara kvadratnih po osobi, a čini se da je njegov potez naišao na odobravanje njegovih prijatelja. Doduše, sigurno ne svih…

Njegovo iskustvo prenosimo u cijelosti i autentično:

Preko dvadeset godina radim kao fitness trener te vodim jedan od najvećih fitnessa u Hrvatskoj Fitness centar Joker .Smatram da je ovo najteže razdoblje za našu struku. Obzirom da sam u svakodnevnom kontaktu sa mnogim trenerima nije mi drago čuti da su neki od vrhunskih trenera stavljajući ključ u bravu bili prisiljeni čak i promijeniti djelatnost. Mnoge životne situacije nas oblikuju to jest prisiljavaju da se othrvamo problemu i nastavimo putem gdje smo stali. Iako je zbog pandemije korona virusa posao fitness trenera stavljen na led mnogi su se treneri snašli i okrenuli na online trening koji je super opcija.

U životu treba malo sreće i kreativnosti da uspiješ. Upravo sam te dvije stavke imao u ovom razdoblju da mogu 90% uspješno nastaviti obavljati svoju djelatnost privatnog trenera. Obzirom da posjedujem jedan nenamješten stan odlučio sam ga privremeno prenamijeniti u „vježbaonicu“ (da ne kažem fitness jer su oni zatvoreni sa radom), a za to mi je trebala i oprema .Posjedujući firmu za opremanje fitness prostora (fitnessa,hotela,dvorana …) taj segment je bio nešto lakši. Počeo sam sa radom jedan na jedan sa svojim klijentima u stanu od 120 m kvadratnih (koji su bili oduševljeni neobičnim ambijentom) te osigurao prostor od 60 metara kvadratnih po osobi u polu otvorenom prostoru (jer nema prozore i vrata) uveo mjerenje temperature na ulazu i osigurao 90 % korona free prostor.

Svi moji poznanici, zaljubljenici u vježbanje su me „ubijali“ svakodnevno s porukama mogu li i oni vježbati … i nakon dugo razmišljanja odlučio sam ih primiti, ali svaki od potencijalnih članova morao je osigurati jedan dio opreme koji bi svi mogli koristiti vođen krilaticom „kad se male ruke slože …“ te je tako od prosječne vježbaonice nastao ozbiljan prostor za vježbanje koji se može pohvaliti sa bučicama od 2-40 kg, 150 kg weightlifting bumpera , dva half rack-a ,olimpijske šipke , brdo dodatne opreme ,rekvizita girji… te stalnim dolaskom nove opreme. U toj vježbaonici koja maksimalno može primiti dva člana (iako ima 120 m kvadratna) ima smjeha ,sreće, zdravlja, prijateljstva sve što normalnom ljudskom biću treba u ovom periodu.I kad misliš da je sve savršeno postoji oni koji ne vole da je vama savršeno. Kako je vježbaonica ubijala sa radom nekome je to zasmetalo pa su čak i najpopularniju vježbaonicu u Splitu posjetili momci u plavom koji su nas nakon uviđaja da u mom stanu prijatelj i ja ne pijemo kavu nego vježbamo i brinemo o zdravlju, napustili.
Pokrenuo sam inicijativu a uz pomoć prijatelja sam napravio „ VJEŽBAONICU“ s kojom su svi profitirali…

Korona kriza je nama kineziolozima napravila puno štete, mene je prisilila da uvijek imam plan B ali kako nije svako zlo za zlo ostavila mi je „VJEŽBAONICU“ o kojoj sam uvijek sanjao i potakla na razmišljanje o novim planovima za budućnost koji će se ubrzo ostvariti…

Često se prijatelji na treningu znaju se našaliti: „Jole nije ovo Gold gym ali zlata vridi „

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
33
Haha
12
Hagić
15
Hmmm
5
Plač
3
Grrr
4
Molim?
14

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime