Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke na splitskim Gripama je okupilo brojna poznata imena hrvatskog juda. Stjepo Roko (do 73 kg) i Marko Kumrić (preko 100 kg) su se vratili nakon ozljeda i osvojili zlatne medalje, dok je veliko finale preko 78 kg donijelo slavlje Ivani Maranić.

Dok je Barbara Matić propustila Prvenstvo Hrvatske zbog ozljede nosa, u Split su na tatami izašla brojna poznata imena hrvatskog juda i redom opravdali “težinu” i očekivanja. U muškoj konkurenciji kvalitetu su ponovno potvrdili Dominik Družeta (do 81 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg), dok je u ženskoj konkurenciji zlato uzela Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg), kao i Tena Šikić (do 57 kg) te Lea Gobec (do 81 kg).

Na “domaćem” tatamiju povratak nakon 10 mjeseci imao je Marko Kumrić. Uz veliki broj navijača mlađi brat Kumrić je došao do zlatne medalje i najavio povratak i na europsku scenu. U kategoriji do 73 kg, “golden score” je odlučivao u neizvjesnoj borbi povratnika. Stjepo Roko i Marin Franušić su dali sve od sebe, a slavio je Dubrovčanin.

– Prije sedam dana je Stjepo imao provjeru na studentskom prvenstvu Hrvatske. Uzeo je broncu. Tu mu je najvažnije bilo osjetiti borbu, natjecanje… Morate znati kako ga pune tri godine nije bilo na natjecanjima. Sad je državno seniorsko prvenstvo u Splitu odradio sjajno te ostvario svoj najveći uspjeh u karijeri – istaknuo je Rokov trener (JK Dubrovnik 1966) Mateo Semiz.

Katarina Krišto (do 63 kg) je svladala Ivu Oberan u finalu, a Lucija Babić (do 70 kg) je slavila ispred srebrne Anđele Violić. U kategoriji do 78 kg, u najzvučnijoj borbi dana, onoj dviju Ivana, između Šutalo i Maranić, slavila je Maranić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime