U ponedjeljak je završeno 16. izdanje regate Sv. Nikola za samce i dvojce, koje je i ove godine povezalo Split i Komižu. Regata se kao i uvijek, organizira u čast zaštitnika grada Komiže i svih pomoraca – sv. Nikole, a organizator je JK Mornar iz Splita.

Ovogodišnji pobjednici regate su dvojac Bruno Gjidera i Darko Prižmić s jedrilicom Munjek F. Na cilj su stigli u 16:55:51, a ovogodišnja regata je bila brža nego prošla, na cilj su stigli za samo 32 sata, kaže Splićanin Bruno Gjidera.

Unatoč lošim prognozama, vrijeme ih je dobro poslužilo.

– Očekivali smo puno hladnije vrijeme, a na kraju je bilo skroz dobro, jedino što je vjetar bio dosta promjenjiv, sa svih strana se nešto događalo. Nije ništa strašno bilo, do iza Palagruže, kad je zapuhao maestral. – kaže Bruno.

Unatoč maestralu, na cilj su stigli prvi, što nije neka novost za Pelješčanina Darka kojem je ovo osma pobjeda na Regati svetog Nikole. Splićaninu Brunu je prvo mjesto ipak nešto posebnije.

– Ovo mi je prva pobjeda na ovoj regati. Bilo je lijepo, nije bilo teško i guštali smo. I baš mi je drago da smo došli u Komižu, naš najpomorski grad. – kaže Bruno.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0