U Bjelovaru je, nakon završetka ovogodišnje kuglačke sezone, u organizaciji Hrvatskog kuglačkog saveza održana svečana proslava dodjele priznanja najboljim kuglačima Hrvatske u 2017 godini. Dobitnicima je nagrade uručio dr.sc. Tonči Mikac, Predsjednik HKS i to u tri kategorije: seniori U50, juniori U23 i mlađi juniori U18. Kod seniora najboljim  kuglačem Hrvatske za 2017 godinu proglašen je Hrvoje Marinović, igrač i trener ovogodišnjeg osvajača duple krune, prvenstva i kupa RH, KK MERTOJAK iz Splita. Ovaj 27 godišnji student četvrte godine kineziologije, tako je po treći put uzastopno proglašen najboljim kuglačem Hrvatske. Još jedno priznanje otišlo je u KK MERTOJAK, ovogodišnji dvostruki svjetski prvak i osvajač ekipne brončane medalje na SP u Detenhaimu (Njemačka), Mihael Grivčić proglašen je najboljim mladim kuglačem U18. Kod kuglačica najbolja je bila Ines Maričić, igračica Victorije Bamberg (Njemačka), koja je dvostruka svjetska prvakinja i svjetska rekorederka.

Splitski kuglački sport, unatoč lošim uvjetima, sa jednom kuglanom i problemima u financiranju troškova natjecanja, postao je najtrofejniji sport u gardu pod Marjanom, prvenstveno zahvaljujući ekipi Mertojak koja je  osvojila državno prvenstvo i kup RH, bili su prvi (Šarkezi/Milanović) i treći (Marinović/Muše) u prvenstvu parova, treći pojedinačno (Marinović), 4. na Svjetskom ekipnom kupu, nastupili u 1/8 finala Lige prvaka Europe, dvije zlatne i jedna brončana (Mihael Grivičić) na SP U18,imaju  najboljeg seniorskog kuglača RH (Marinović), najboljeg kuglača U18 (Grivičić) i trenutno najboljeg igrača I HKL (Kovač).

Dodajmo da je ekipa KK Poštar, koja ove godine slavi 60 godina osnutka, osvojila treće mjesto u državnom prvenstvu i kupu RH, dok su splitske kuglačice iz ekipe KK Split, bile treće u kupu RH.

Svi ovi odlični sportski rezultati, obzirom da se radi o mladim sportašima kuglačima, daju nade da se i u budućnosti mogu očekivati ovakvi ako ne i još bolji rezultati, a čemu će posebno težiti, postizanjem boljih uvjeta za kuglački sport,  i novoizabrana upravna struktura Kuglačkog saveza Splitsko dalmatinske županije, na čelu sa novim, mladim i agilnim predsjednikom Antom Burnaćem iz KK Vrlika, što se već dalo primjetiti organiziranjem prigodnog Božićnog turnira uz sudjelovanje deset ekipa, na kojoj je KK Mertojak osvojio prvo mjesto, najbolji igrač je bio  Goran Žubrinić (KK MERTOJAK) a najbolja igračica Matea  Gašparović(ŽKK SPLIT).


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0