Stanari splitske stare gradske jezgre iz sezone u sezonu žale se gradskim vlastima kako im buka iz ugostiteljskih objekata remeti san, ali i posao, jer osim njih zbog glasne glazbe ne spavaju ni njihovi gosti.

Vidjevši da gradske službe ne reagiraju, dvadesetak stanara i iznajmljivača iz Marmontove, Obrov i Trogirske ulice požalili su se Turističkoj zajednici zbog novog kluba koji, prema njihovim riječima, nema adekvatnu zvučnu izolaciju, pa im gosti iz apartmana odlaze nezadovoljni. Turistička zajednica uputila je gradskim službama zahtjev za mjerenje buke na ovom području.

– Molimo vas za žurnom reakcijom kako bismo zajedno omogućili nesmetan život lokalnog stanovništva, ali i neometan i kvalitetan boravak turista – poručili su među ostalim..

Kako doznajemo od voditeljice Odsjeka za redarstvo Esme Kalembe prijava je proslijeđena Sanitarnoj inspekciji.

– Prijavu smo proslijedili voditelju Sanitarne inspekcije. To je njihova nadležnost – kratko je potvrdila, a, kaže, nije dobila informaciju kada će Sanitarna izaći na teren.

Sanitarna inspekcija prebacuje lopticu

Kako nam govori jedan od stanara ‘nema od toga kruha’. U zadnjih nekoliko mjeseci Sanitarnoj inspekciji su podnijeli bar 12 prijava zbog istog noćnog kluba.

– Oni samo prebacuju lopticu, kažu nam da su slučaj proslijedili Turističkoj inspekciji. Nama u međuvremenu recenzije padaju, gosti se bune, uništavaju nam egzistenciju. Mi nismo samo iznajmljivači, većina nas tu živi, a kad ne možeš spavati, ne možeš ni raditi – govori.

– Taj prostor nije adekvatan za disko klub, ali ne smeta nama klub, smeta nam buka i taj problem se vrlo lako može riješiti, samo da smanje glazbu da ljudi mogu spavati – zaključuje.

Sanitarnoj inspekciji smo poslali upit kada će izaći na teren mjeriti buku iz ovog ugostiteljskog objekta, a odgovor ćemo objaviti po primitku.


1 KOMENTAR

Comments are closed.