Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

SPLIĆANI OBRADOVALI SVOJE NEPCE Masovno pohrlili na Peškariju uživati u bakalaru: 5.000 porcija podijelio se u roku 'keks'

[VIDEO I FOTO] Donosmo najzanimljivije prizore s Peškarije. Ni iglica više ne stane, ali bit će porcija za sve
T.G., M.M. / Foto: Igor Jakšić24. prosinca 2022. 12:49
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Nakon dvogodišnje stanke, Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica grada Splita, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija ŠKMER nastavljaju tradicionalnu manifestaciju “Splitu s ljubavlju” na kojoj će se na Badnjak, na splitskoj Peškariji, podijeliti pet tisuća porcija bakalara.

Trideset kuhara pripremilo je bakalara kojeg  iz velike teće promjera 2,6 metara, koju su prije 17 godina napravili splitski škverani, dijele splitski volonteri kojih ima čak 70.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Splićani su probijali kroz gužvu kako bi stigli do Peškarije, na tanjur bakalara, a sudeći po broju građana koji su se skupili i strpljivo u redu čekali svoju porciju, možemo zamisliti koliko je slasan.

"Ogromna je gužva, imamo stotinjak volontera iz splitskih škola koji od ranog jutra ovdje pomažu slagati i servirati. Kuhari su stigli iz Brača, Hvara, Rogoznice, Brela, Makarske", kazao nam je Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMERA.

A koji je tajni recept za ovako ukusan bakalar?

"Tajne nema. Ako kupite ovakvu teću, onda možete kuhati po našem receptu. Ovdje smo ubacili 50 litara, maslinovog ulja, 200 kila kapule, 250 kila bakalara, 15 kila češnjaka, velika grana lovora, 500 kila krumpira, 100 kila slanutka, bijelo vino, papr sol tako da evo ga, dobili smo fini i ukusni bakalar", otkriva za Dalmaciju Danas.

Također, dodaje kako se bakalar krčka već četiri sata. Ipak, ovaj vrsni kuhar navodi kako mu je bakalara 'puna kapa'.

"Na Badnjak svake godine radimo, bakalara nam je puna kapa. Ali znamo koliko je ljudima to važno. Pozivamo ih da dođu ovdje i uživaju u bakalaru. Bit će porcija za sve", zaključio je Bremec.

 

Ne pretjerujemo kad kažemo, da na Peškariju više ne stane ni iglica. Pogledajte.

bakalar-badnjak-peskarija (1)
GALERIJA
Kliknite za pregled
Moja reakcija na članak je...
Ljubav
6
Haha
2
Nice
1
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
2
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Psihijatar ide u pritvor: Pretresli mu dom i ordinaciju, evo što su sve pronašli
17
min
Psihijatar ide u pritvor: Pretresli mu dom i ordinaciju, evo što su sve pronašli
Udruga Kolibrići oprostila se od Filipa H.
30
min
Udruga Kolibrići oprostila se od Filipa H.
Asistenti grada Splita zahvalili Matijeviću zbog povećanja satnice asistentima u nastavi, pitaju se kada će isto napraviti Županija
33
min
Asistenti grada Splita zahvalili Matijeviću zbog povećanja satnice asistentima u nastavi, pitaju se kada će isto napraviti Županija
U nedjelju zatvaranje prvog Adventa u Vučevici: Koncert i vatromet u mjestu s tek tridesetak stanovnika
39
min
U nedjelju zatvaranje prvog Adventa u Vučevici: Koncert i vatromet u mjestu s tek tridesetak stanovnika
Tamna čokolada mogla bi usporiti starenje
48
min
Tamna čokolada mogla bi usporiti starenje
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Kerum završio na Bilicama, evo što se dogodilo
    Kerum završio na Bilicama, evo što se dogodilo
    16. prosinca 2025. 00:46
  • Kreće isplata prve "13. mirovine". Evo koliko ćete dobiti
    Kreće isplata prve "13. mirovine". Evo koliko ćete dobiti
    16. prosinca 2025. 08:16
  • EKSKLUZIVNO Imamo fotografiju: Ovo je sudar zbog kojeg je Kerum završio na Bilicama
    EKSKLUZIVNO Imamo fotografiju: Ovo je sudar zbog kojeg je Kerum završio na Bilicama
    16. prosinca 2025. 10:11
  • DALMATINSKO NEODRICANJE Kolačići koje ćete obožavati uoči Božića, dugo traju, a u njih idu lješnjaci i espresso
    DALMATINSKO NEODRICANJE Kolačići koje ćete obožavati uoči Božića, dugo traju, a u njih idu lješnjaci i espresso
    16. prosinca 2025. 00:58
  • Kerum izlazi s Bilica i prije vikenda?
    Kerum izlazi s Bilica i prije vikenda?
    16. prosinca 2025. 15:03
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.