Spektakl na splitskom TTTS-u: Kreće sedmo izadnje “Rata vratara”

Natjecanje je iznimno specifično, a održat će se ovog vikenda

Ovog vikenda na terenima NK Union na splitskom TTTS-u kreće sedmo izdanje “Rata vratara”, respektabilnog natjecanja koje je pokrenuto na inicijativu Milenka Bikića. Nema dvojbi da će, kao i svih prijašnjih godina, to biti veliki spektakl.


– Prije sedam godina nisam mogao ni sanjati da će “Rat vratara” dobiti ovakvu dimenziju. Da nije bilo ovih problema s epidemijom vjerujem da bismo oborili sve rekorde, u najavama prijava smo imali preko 250 vratara iz pet država. Ali, i ovako smo napravili top turnir, sudjelovat će preko 150 djece, vjerujem da ćemo svi uživati u ova dva dana. Sretni smo što se ove godine punim obimom priključio i Hajduk, hvala im na tome, to daje dodatnu dimenziju turniru- kaže Bikić.

Samo natjecanje je iznimno specifično, vratari šutiraju jedan drugome u meču koji traje tri minute.

– Atraktivno, naporno, u te tri minute vratari moraju pokazati tehničko-taktičke vježbe koje na svakoj njihovoj utakmici dolaze do izražaja. Početak je u subotu u 11 sati, dođite na TTTS ili nas pratite uživo, nećete pogriješiti – pojašnjava Bikić.

Oko samog “Rata vratara” puno je popratnih sadržaja, turnir se prenosi uživo, medijska zainteresiranost je velika, a poseban doprinos daju i legendarni vratari, koji ne propuštaju doći. Zaštitno lice “Rata vratara” je Stipe Pletikosa, a podršku daju brojne legende i aktualni vratari poput Zorana Varvodića, Vladimira Balića, Tončija Gabrića, Ivana Katalinića, Lovre Kalinića, Karla Letice, Ive Grbića...

– Počašćen sam što sam dio ovog turnira. Kada se na jednom mjestu okupi veliki broj vratara onda možeš vidjeti i kakav si u odnosu na rivale, kako treniraju, što trebaš promijeniti u svom radu, pristupu – rekao je Zoran Varvodić.


Neizostavan na “Ratu vratara” je i Vladimir Balić.

– Ovo je izniman projekt. Rat vratara je narastao do turnira nadaleko poznatog, s međunarodnim predznakom. I prisustvom nas bivših vratara pokazujemo ovoj djeci da se svi snovi mogu ostvariti – kazao je Balić.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime