SPEKTAKL Klapa Rišpet priprema dalmatinsku glazbenu čaroliju

Jedna od naših najpopularnijih klapa, održat će svoj prvi veliki zagrebački koncert, u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 26.02.


Klapa Rišpet, jedna od naših najpopularnijih klapa, održat će svoj prvi veliki zagrebački koncert, u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 26.02. Ova vijest razveselit će sve ljubitelje klapske pjesme, te će koncert sigurno osvojiti srca zagrebačke publike.


‘Dalmatinski slavuji’, kako ih odmilja zove publika, spremaju emotivan koncert, uz gostujuće glazbene zvijezde, pa vjerujemo kako će vam ova noć ljubavi ostati u lijepom sjećanju.

Pjesme kao što su ‘Kad je pošla ća’, ‘Šta mi ljube oćeš kazat’, ‘Fališ mi’, ‘Prsti zapleteni’, ‘Samo njoj ću pivat’, ‘Šapnut ću ti tajnu’, samo su neke od skladbi, uz koje su se mnogi zaljubili.

– Presretan sam zbog prvog velikog koncerta moje klape Rišpet u Zagrebu! Već dugo želimo održati ovaj koncert i počašćeni smo što ćemo nastupati u “hramu kulture”, predivnoj dvorani Lisinski. Pivat ćemo naše najljepše ljubavne pjesme za sve zaljubljene, kao i one koji će se tek zaljubiti, a neće nedostajati ni velikih dalmatinskih hitova u kojima vjerujem da će uživati cijela dvorana. Šlag na torti je što nam kao gošće dolaze dvije dive s kojima imamo duete: naše predivne Doris Dragović i Jelena Rozga. Jedva čekamo ovu predivnu noć!’– poručuje osnivač klape, splitski skladatelj Pero Kozomara.

Klapa Rišpet poznata je i po tome da je legenda hrvatske estrade Mišo Kovač s njima otpjevao jednu od njihovih prvih pjesama ‘Sunce mi od tebe dolazi’. Budući da su se uz pjesme klape Rišpet zaljubili mnogi ljubavni parovi i otplesali svoje prve svadbene plesove, nesumnjivo je da će se tražiti ulaznica više.

Na pozornici Lisinskog, klapi Rišpet pridružit će se i Doris Dragović i Jelena Rozga, sa kojima će otpjevati izuzetno uspješne duete, ‘Jedina jubav mog života’ i ‘Prsti zapleteni’, koji će probuditi najljepša sjećanja i stvoriti nezaboravne uspomene.Pjesme ‘Mislim samo na te’, ‘Šta mi ljube oćeš kazat’, ‘Prsti zapleteni’ i ‘Fališ mi’, zajedno su na YouTubeu pregledane preko 20 milijuna puta.

Klapa Rišpet osvojila je i Splitski festival 2013. godine s pjesmom ‘Ćaća’. Nagradu Cesarica u kategoriji ‘Hit godine klapske glazbe’ za pjesmu ‘Reći ćeš mi fala’ dobili su 2017. godine, a u istoj kategoriji pobjedu su odnijeli i ove godine s pjesmom ‘Šta mi ljube oćeš kazat’.

Njihov album ‘Reći ćeš mi fala’, u izdanju Hit Recordsa, jedno je od najprodavanijih klapskih izdanja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime