SPEKTAKL KAKAV SE NE PROPUŠTA Trilj predstavio svoj prvi advent: Klizalište uz viseći most oduševilo građane

Triljani su pripremili zaista bogat adventski program u kojem će svaki posjetitelj pronaći nešto za sebe


Grad Trilj u suradnji s Turističkom zajednicom grada Trilja ove godine će svojim građanima i posjetiteljima osigurati zaista nezaboravan adventski ugođaj. Prva adventska manifestacija u Trilju nazvana “Advent u mom mistu” svečano će biti otvorena 30. studenoga 2019., a potrajat će sve do 6. siječnja 2020.


Bogat program predstavili su gradonačelnik Trilja Ivan Šipić i direktorica Turističke zajednice grada Trilja Andrijana Ivković.

– Po prvi put se želimo na jedan posebniji način pripremiti za proslavu najljepšeg blagdana, ne samo za kršćane, već za sve ljude dobre volje. Želja nam je duhovno se vratiti istinskim vrijednostima ljudskosti i čovjekoljublja, a to ćemo pokušati oplemenjujući ovo božićno vrijeme i duhovnim sadržajima – kazao je gradonačelnik Šipić, napominjući kako uz Grad i Turističku zajednicu u adventskim događanjima sudjeluju brojne udruge s triljskog područja.

Glavna atrakcija – klizalište uz prigodno osvijetljen viseći most

Manifestacija će se odvijati uz nedavno obnovljeni viseći most, kraj kojeg će biti postavljeno i klizalište, što će biti posebno spektakularan prizor uz božićno osvjetljenje. Gradonačelnik Šipić je uvjeren da će adventski program doživjeti uspjeh jer, kaže, građani su iskazali oduševljenje samom najavom i željno iščekuju početak adventskih događanja.

– Vjerujemo da će to biti prava čarolija uz rijeku Cetinu, a kad se upale sva svjetla u to će se, nadam se, uvjeriti i naši posjetitelji – kazao je.Klizalište će biti smješteno na igralištu pored mosta za što će Grad Trilj izdvojiti 150 tisuća kuna. Od otvaranja u subotu, 30. listopada, klizalište će biti otvoreno svakodnevno od 15 do 21 sat. Za sat vremena klizanja građani će izdvojiti 15 kuna. Za kraj gradonačelnik se i našalio.

– Hvala Bogu, blizu je ambulanta, pa ako bude kakvih problema… Iako se nadam da neće biti potrebe za gipsom i intervencijama.

U Trilj je pozvao i sve Splićane, za koje kaže da su česti posjetitelji triljskog kraja, a ovo adventsko vrijeme su dobrodošli provesti sa svojim susjedima.

Detaljan program manifestacije “Advent u mom mistu” pogledajte u prilogu.

adventtrilj_program
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime