U ponedjeljak će se u trajni rad pustiti ELEN punionica za vozila na električni pogon u Solinu. Punionica se nalazi u Ulici Puta mira (parkiralište pored sportske dvorane Osnovne škole kraljice Jelene).

Punionicu će svečano otvoriti Dalibor Ninčević, gradonačelnik Grada Solina i Domagoj Puzak, voditelj tima za eMobilnost HEP grupe.

ELEN punionica u Solinu postavljena je temeljem Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila, gdje je Grad Solinu osigurao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP nabavio, ugradio i pustio u pogon punionicu uz tehničku podršku Elektrodalmacije Split. Punionica snage 22 kW AC omogućava punjenje dva vozila priključkom Mode 3 Type 2, a tijekom razvojne faze projekta punjenje se ne naplaćuje.

HEP je do sada u Hrvatskoj postavio i pustio u pogon 50-ak javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim vlasnicima lokacija. U idućih nekoliko godina HEP planira izgraditi mrežu ELEN punionica na području cijele Hrvatske te uspostaviti sustav njihovog daljinskog upravljanja i nadzora. Za razvojni projekt e-mobilnosti te promicanje elektromobilnosti u Hrvatskoj, HEP-u je krajem 2016. godine dodijeljena titula Ambasadora alternativnih goriva.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0