Solin: Članovi HSS-a se prisjetili lipanjskih žrtava

Hrvatski sabor je prošle godine odlučio da se 20. lipnja obilježava kao Dan sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve

Delegacije ŽO HSS-a  SDŽ predvođene predsjednikom Regionalne organizacije  HSS-a za Dalmaciju Tončem Božanićem, te Mirnom Kovačić, potpredsjednice ŽO HSS  u Solinu je ispred biste Stjepana Radića položila vijence i odale počast žrtvama atentata u Beogradskoj skupštini 1928. – Stjepanu Radiću, Pavlu Radiću, Đuri Basaričeku.


Predsjednik, Tonči Božanić je nakon odavanja počasti rekao da je Hrvatski sabor je prošle godine odlučio da se 20. lipnja obilježava kao Dan sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve kojih se  članovi i članice HSS-a s pijetetom se prisjećaju. Kako je rečeno, Stjepan Radić bi i danas mogao biti primjer hrvatskim političarima kao čovjek naprednih političkih stavova koji se  nesebično borio za interese puka i nadasve za nacionalne interese, čovjek   koji je  bio spremni dati  svoj život za hrvatski narod i domovinu.

Stjepan Radić ostavio je za sobom ideologiju utemeljenu na načelima slobode, društvene pravice i demokratičnosti, koja je i danas vodilja HSS-a.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0