ŠOK PRILIKOM ISPLOVLJAVANJA Sudarili se trajekt Šoltanka i passara

Srećom, nitko nije ozlijeđen

Jutros oko 7:20 sati dogodila se pomorska nesreća. Došlo je do sudara trajekta i passare. Srećom, sve je prošlo bez ozlijeđenih osoba.


“Trajekt Šoltanka je imao sudar s brodicom, riječ je o passari na kojoj su bile dvije osobe. Nitko nije ozlijeđen. Na trajektu se ne vidi ništa, ali ljudi su u šoku naravno”, kazao nam je kapetan Lučke kapetanije Split Željko Kuštera.

Do nesreće je došlo prilikom isplovljavanja trajekta koji plovi na relaciji Drvenik Veliki-Trogir.

Inspektor Lučke kapetanije obavit će očevid da se utvrdi kako se sve dogodilo.

“Jutros oko 7:10 sati dogodila se pomorska nezgoda na moru u kojoj je jedan od sudionika bio trajekt Jadrolinije, Šoltanka. Nakon polaska iz Drvenika Malog prema Trogiru na pola puta između otočića Malta i Drvenika Malog brodu je s lijeve strane prilazila brodica.

S obzirom da je kurs brodice upozoravao na mogući sudar, zapovjednik je višekratno trubio međutim u brodici se nitko nije odazivao te je ista nastavila plovodbu.Kako se radi o sudaru na moru zapovjednik je odmah pozvao Lučku kapetaniju Split koja će postupiti prema daljnjoj proceduri. Svi postupci zapovjednika prije i nakon pomorske nezgode bili su u skladu s pomorskim zakonom.

Bitno je napomenuti kako nema ozlijeđenih osoba niti veće materijalne štete”, pojasnili su iz Jadrolinije. 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. ako je kapetan vidio barku i upozoravao sirenom, kako su se sudarili? kapetan je gledao u barku i nije popuštao gas dok nije udario u barku? nema sudara na moru, kad se radi o dva plovila različitih kategorija, veće plovilo je moralo propustiti manje plovilo, amen.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime