ŠOK PRIJE POČETKA PRVENSTVA Ingra zatvara Arenu: Ništa od EP-a u rukometu u Zagrebu?!

Sutra ujutro šaljemo dopis Hrvatskom rukometnom savezu da se utakmice Europskog rukometnog prvenstva nažalost neće moći igrati u Areni Zagreb, kaže Igor Oppenheim

Sutra ujutro šaljemo dopis Hrvatskom rukometnom savezu da se utakmice Europskog rukometnog prvenstva nažalost neće moći igrati u Areni Zagreb, kaže nam Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre, tvrtke koja je izgradila najvelebniju hrvatsku dvoranu.


Europsko prvenstvo počinje u petak, a prve utakmice u Areni, koja je domaćin skupine C u kojoj igraju Njemačka, Crna Gora, Makedonija i Slovenija, trebale bi se odigrati u subotu. Predviđeno je i da se u Zagrebu odigraju i utakmice drugog kruga, kao i cijela završnica, piše 24 sata.

Oppenheim kaže da su na ovaj potez prisiljeni jer Grad Zagreb i Vlada, koji zajednički trebaju preko Zagrebačkog holdinga plaćati najamninu, već mjesecima zavlače. Radi se o tome da je za proteklih sedam godina najma Arene trebalo platiti dodatnih dva milijuna eura. Taj iznos podmirio je Zagrebački holding.

– Potrebno je da Vlada i Grad Zagreb ovjere taj izračun kako bi mogli predati izvješća. No prema našim saznanjima netko u Vladi smatra da bi trebalo platiti znatno manje pa je sve poslao na provjeru. I to traje već šest mjeseci. Poučeni prethodnim iskustvom, kada su nam nakon Svjetskog prvenstva u rukometu ostali dužni 1,4 milijuna kuna koje nikada nisu platili, odlučili smo se na ovaj potez ako ne dobijemo ovjereno izvješće o izračunu i pristanu platiti taj iznos Zagrebačkom holdingu kako bi oni dalje podmirivali obveze – kaže Oppenheim.

Arena Zagreb već je skoro rasprodana za utakmice koje se igraju u njoj. Ostalo je tek 500-tinjak ulaznica za polufinalne i finalnu utakmicu. U Hrvatskom rukometnom savezu ostali su iznenađeni ovom najavom.

– Ne možemo ništa komentirati dok ne dobijemo službeno dopis. To nije naša odgovornost – rekao je za 24 sata glasnogovornik HRS-a Ivica Maraš.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0