Nestabilno vrijeme nastavilo se i tijekom petka u Dalmaciji. Posvuda prevladava oblačno, povremeno uz kišu, a u zagori sjeverne Dalmacije ima i snijega. Tako je jutros na širem kninskom području padao povremeno jak snijeg koji već stvara snježni pokrivač.

Za razliku od četvrtka, danas je po visini toplije u većem dijelu Dalmacije. Na Biokovu, nakon jučerašnjih negativnih 7 Celzijevih stupnjeva, jutros je temperatura prešla u plus. Snijeg je prešao u kišu u većem dijelu Zagore, kiša pada čak i na Zelovu gdje je još noćas bilo 20 centimetara snijega.

Snijeg se zadržao samo na Dinari i Kamešnici. Na planinarskom skloništu Pume, temperatura zraka je minus dva, a palo je preko 30 centimetara snijega. Slično će biti tijekom cijeloga petka.

Sutra nam ponovno po visini stiže malo hladniji zrak, što će biti dovoljno da kiša prijeđe u snijeg u većem dijelu Dalmatinske zagore, a snijeg je prolazno moguć čak i ponegdje uz obalu te višim predjelima otoka. Ipak, tijekom dana oborine će postupno prestati, prvo u sjevernoj Dalmaciji.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime