SNAŽNO NEVRIJEME POGODILO DIO DALMACIJE Čak 30 litara oborine u sat vremena: Bujice i nagli pad temperature zraka

[FOTO + VIDEO] Radi se o prvom pravom ljetnom nevremenu ove godine

Drugi dan zaredom u Dalmaciji se bilježe ljetne temperature zraka koje lokalno prelaze vrućih 30 Celzijevih stupnjeva. Danas je najtoplije bilo u zaleđu Šibenika gdje je živa u termometru hlada meteorološkog zaklona rasla do 32°C. Na širem splitskom području je bilo do 31°C.


 

Visoke temperature zraka utječu i na temperaturu mora pa je ono sve ugodnije za kupanje. Danas su površinske temperature bile od 21 do 23°C.

U poslijepodnevnim satima u srednjoj i južnoj Dalmaciji lokalno je došlo do jakog razvoja oblaka. U samo sat vremena u okolici Imotskog palo je 30 litara kiše po kvadratnom metru uz lokalne bujice.

Grmljavinski oblaci iza 15 sati počeli su se razvijati na dubrovačkom, makarskom području, ali i zaleđu Omiša, Splita i Trogira. Neverini su zabilježeni i ponegdje na Braču, Hvaru i Čiovu. Neverini su bili praćeni naglim padom temperature zraka ponegdje i za 12 stupnjeva u kratko vrijeme. Tako su u 16 sati vladale velike temperaturne razlike. Primjerice, Šestanovac mjeri svježih 18 stupnjeva, a Šibenik u kojem još nije bilo kiše čak 31°C.Downburst kod Splita (Izvor: DHMZ)

Sličan vremenski scenarij na našim područjima mogao bi se odvijati i sljedeća tri dana.Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
3
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
6
Grrr
1
Molim?
6

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime