SLUŽBENO NAJGORI U EUROPI Brojke svima padaju, u Hrvatskoj rastu

Hrvatska je izbila na prvo mjesto u Europi sa sedmodnevnom incidencijom


Najnovija epidemiološka analiza COVID-19 podataka za Europu koju je napravio Johns Hopkins University pokazuje da se Hrvatska popela na najgore, prvo mjesto u Europi sa sedmodnevnom incidencijom.


Imamo 580 novozaraženih na sto tisuća stanovnika unatrag sedam dana –  pokazuje najnovija američka analiza. Slijedi Slovenija sa 514 slučajeva, treća je Švedska sa 363, a četvrte su Švicarska i Austrija, u kojima je unatrag sedam dana bilo 304 novozaraženih na sto tisuća stanovnika. U prosjeku, Europa je unatrag sedam dana imala 202 nova slučaja na sto tisuća stanovnika, piše 24 sata.

Unatrag sedam dana Hrvatska je imala 23.789 novih slučajeva, što je porast od devet posto u odnosu na tjedan prije. Toliki su porast imale još, primjerice, Rusija i Bjelorusija, dok velik dio ostalih zemalja bilježi pad u odnosu na prošli tjedan. U prosjeku, pad na razini EU iznosi 11 posto. Najveći je u Poljskoj (-39 posto) i u Austriji i Portugalu (-27 posto). Najveći porast u Europi u odnosu na ono što je imala tjedan prije, bilježi Danska (+18 posto).

Najmanji broj novozaraženih u sedam dana na sto tisuća stanovnika imaju Francuska (115), Grčka (118) i Bjelorusija (123).

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
5
Grrr
3
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime