Šibenska policija izvijestila je jučer da je dovršeno kriminalističko istraživanje vezano za iznudu u slučaju novca nestalog iz doma šibensko-kninskog župana Gorana Pauka. Za iznudu na štetu maloljetnika i njegove 39-godišnje majke osumnjičili su 19-godišnjaka i 28-godišnjaka.

– Osumnjičeni su, koristeći saznanja da oštećeno dijete ima pristup novcu u većim količinama, s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, tijekom mjeseca svibnja u Šibeniku, koristeći dob oštećenog djeteta, uz ozbiljnu prijetnju da će napasti na život i tijelo djeteta i njegove majke zatražili da im preda novac iz kućnog budžeta, što je isti učinio 18. svibnja između 1.30 do 2 sata u Šibeniku, kada im je predao veći, točno neutvrđeni iznos novca – priopćila je policija.

Utvrdili su i da je osumnjičeni 19-godišnjak 18. svibnja, nakon što je, kako navode, maloljetnik iz straha osumnjičenima predao novac, za iznos od 20.000 kuna kupio motor, koji je tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen i, kao što smo već pisali, od osumnjičenog oduzet, javlja ŠibenikIN.

Osumnjičeni 19-godišnjak i 28-godišnjak uz kaznenu prijavu su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

O slučaju iznude prvi je pisao ŠibenikIN nakon što se redakciji javio otac osumnjičenog 19-godišnjaka. Ispričao je kako mu je desetak interventnih policajaca prošli utorak navečer pretreslo stan, privelo sina te oduzelo motocikl koji je sin nedavno kupio. Otac 19-godišnjaka tada je spomenuo i ukradeni novac za koji se ubrzo uspostavilo da je nestao iz doma šibensko-kninskog župana Gorana Pauka.

Budući da se po gradu pričalo o nestalih 650.000 kuna odmah su krenula pitanja otkuda županu toliki novac s obzirom da je u imovinskoj kartici vidljivo da ima nekoliko kredita te da za članarinu HDZ-u duguje preko 43.000 kuna. Župan Goran Pauk zbog toga se prošli tjedan oglasio kratkom porukom.

“S obzirom da obrada traje, a novac je cilj iznude, o točnom iznosu ne mogu govoriti prije izjave nadležnih tijela, ali mogu vam kazati samo da je iznos puno manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici, što medije prvenstveno zanima, na štetu bilo kakve zaštite djeteta”, rekao je.

Župan je u imovinskoj kartici prijavio štednju u iznosu 60.000 eura. No, policija u današnjem izvješću ne otkriva koliko je novaca nestalo iz doma župana Pauka.

Redakciji ŠibenikIN-a potom se u ponedjeljak javio i 28-godišnji Mario Đaleta koji je zbog umiješanosti u slučaju iznude jučer uhićen na području Sesveta. U mailu koji je poslao, Đaleta tvrdi da nikakve iznude nije bilo.

“Ove teške optužbe, za koje sam neslužbeno doznao da me se tereti, su više nego dovoljne da mi unište život. Ne vidim drugog načina da optužbe opovrgnem osim odgovaranjem na pitanja sastavljena od strane stručnih osoba”, poručio je putem maila.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime