Tog dana operativna veza mi je javila da će se na području Zadarske županije izvršiti kupoprodaja ilegalnog oružja, odnosno oružja koje potječe iz kaznenih djela. Isključivo iz tog razloga morao sam u točno određeno vrijeme i doći na odredište i prepoznati oružje, rekao je na suđenju za brzu vožnju bivši zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić, piše 24sata.

Još u siječnju pravomoćno je oslobođen na Općinskom sudu u Zadru zbog vožnje od 150 kilometara na sat. Pravdao se da je bio na tajnom zadatku, no tek sad su se, u obrazloženju presude, pojavili detalji slučaja.

– Zbog nekompromitiranja same istrage morao je biti s atipičnim policijskim vozilom da se ne bi prepoznalo da je posrijedi prisutna policija. S obzirom na karakteristike vozila, može dodati da se radilo o vozilu marke Audi RS6, koji je apsolutno prilagođen u svakom sigurnosnom smislu većim brzinama – piše u presudi. Sud je povjerovao njegovom iskazu da u sklopu krim istrage nije smio dozvoliti da ga netko otkrije. Dodano je da je unatoč brzoj vožnji vodio računa da nekog ne ugrozi.

Iako se ne navodi u slučaju, oružje zbog kojeg je Ćelić jurio vjerojatno je njegovo. Njemu su lopovi u siječnju 2019. provalili u kuću i ukrali ga. Jedan od njih je s područja Zadra, no tad je pobjegao iz države.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime