Splitsko-dalmatinska županije je objavila da će financijski pomoći Općinu Primorski Dolac s iznosom od 150 tisuća kuna.

Kako neslužbeno doznajemo Općina Primorski Dolac još uvijek muku muči s otplatom dugova za veliku sportsku dvoranu koja je dovršena 2014. godine.

Podsjećamo, iako se i prije izgradnje govorilo o isplativosti dvorane, koja se i pokazala kao prevelik zalogaj za malu općinu u Dalmatinskoj zagori koja danas broji manje od 850 stanovnika, tadašnji, a sad već pokojni načelnik, nije se dao. Izgradio je dvoranu od preko 2.000 kvadratnih metara i oko 300 sjedećih mjesta vrijednu oko 14 milijuna kuna. Većim dijelom izgradnju je financirala Splitsko-dalmatinska županija, zatim Ministarstvo regionalnog razvoja i sama Općina Primorski Dolac. No, ostali su dugovi.

Godinama se Općina mučila oko isplate zaostalih potraživanja, a ovih dana su krenule i ovrhe koje su ugrozile nesmetano funkcioniranje Općine, ali i brojne novije projekte od kojih stanovnici imaju stvarne koristi, poput projekta “Zaželi”.

Iz tog razloga Županija je odlučila izdvojiti još 150 tisuća iz proračuna, a Općina Primorski Dolac će za ostala dugovanja zatražiti pomoć Vlade.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime