Podijelite

O slučaju u bibinjskoj uvali Jaz gdje je 240 kg tešku zalutalu tunu nekolicina mještana 15. svibnja 2018. godine između 16 i 18 sati izbola ostima, izvadila na obalu, tranširala i podijelila meso, oglasilo se i Ministarstvo poljoprivrede.

– Prikazane aktivnosti su zabranjene. Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je inspekcijski nadzor nakon kojeg će se pokrenuti prekršajni postupak prema prekršiteljima u skladu sa Zakonom o morskom ribarstvu. – kratko su pojasnili iz Ministarstva.

Morski.hr doznaje da inspektorima koji su u četvrtak izišli na teren, nije bilo teško pronaći osobe za koje sumnjaju da su napravile prekršaj jer su isti javno u medijima istupili i priznali kapitalni ulov, pritom ne sumnjajući da su napravili išta protuzakonito. Ipak, s obzirom da se radi o vrsti koja je pod kvotom ulova, odnosno strogim nadzorom, doznajemo kako je inspekcija morala izići na teren.

VEZANI SADRŽAJ

Kazne nisu male, a s obzirom da je istraga u tijeku, službenih očitovanja nema. Doznajemo ipak da se istražuje i koliko je ukupno prekršaja napravljeno jer je moguće da ih je istodobno nekoliko, pa bi se i kazne mogle zbrajati, a treba utvrditi i jesu li prekršaj napravile pravne ili fizičke osobe. Ako je suditi samo prema članku 84. važećeg Zakona o ribarstvu, kazne nisu male i penju se između 20.000,00 do 50.000,00 kuna za pravnu osobu, 5.000,00 do 40.000,00 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi i 5.000,00 do 30.000,00 kuna za obrtnika ili fizičku osobu, piše Morski.hr.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime