Škorina izjava izazvala lavinu na društvenim mrežama. Javila se ministrica, a Ana Gruica bez pardona poručila: Mrš!

Među brojnim poznatim Hrvaticama koje su reagirale na Škorinu izjavu, našla se i splitska glumica Ana Gruica

Izjava čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škore da bi se silovane žene trebale savjetovati s obitelji prije nego što se odluče na pobačaj s pravom je razljutila žene diljem Hrvatske. Među prvima je reagirala zamjenica gradonačelnica Osijeka Žana Gamoš koja je Škori fotografijom pokazala srednji prst, uz poruku: “Milo moje, evo damski odgovor na džentlmensko razmišljanje genijalaca koji imaju savjete što silovana žena treba napraviti. Pa se posavjetuj!”


Fotografija je postala viralna, a za njezinim primjerom povela se, među ostalima, i bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Oštrom izjavom reagirala je i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, zaključivši da je riječ o “sadističkom ponižavanju žena i njihovih prava te nedopustivom iskorištavanju trauma”.


Izjava je užasnula i novinarku RTL-a Danku Derifaj, čiji je Facebook status podijeljen više od 500 puta. “Od…… više od moje maternice i moje p…., isto tako i od onih moje prijateljice, kolegice, majke, kćeri ili bilo koje druge žene. Ima da nas pustite na miru i poštujete. A za sve koji će se zgroziti nad mojim rječnikom nek’ usmjere svoje zgražanje prema onima što bi gospodarili tuđim tijelom”, napisala je u objavi.

Među brojnim poznatim damama koje su odlučile da Škorinu izjavu neće prešutjeti, našla se i splitska glumica Ana Gruica. Na svom Instagram profilu objavila je poduži status u kojem je poručila da se 37 godina savjetuje sama sa sobom. “21. stoljeće, navodno. Po nekima do 30-te moram pitati tatu, a od 30-te muža za mišljenje, za suglasnost, za dozvolu, pa ipak nosimo njihova prezimena. Nek se zna čije smo. Smijem li vani, što obući, što govoriti, i što ću sa svojim tijelom i životom. Valjda je pod tim mislio ‘posavjetovati sa obitelji’. Mrš. Savjetujem se sama sa sobom 37 godina i baš mi nekako lijepo ide”, napisala je Gruica. 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime